Afyonkarahisar'ın 20 Günlük Asayiş Raporu - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'ın 20 Günlük Asayiş Raporu

Afyonkarahisar’da meydana gelen bir hırsızlık olayı bu kadarına da pes dedirtti.

18.06.2014 13:39

Afyonkarahisar'da meydana gelen bir hırsızlık olayı bu kadarına da pes dedirtti. Olayda bir eve girerek keman ve bilgisayar mausu çalan 3 kişi polisin yaptığı operasyonla yakalandı.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel imzası ile yapılan açıklamada, kentte son 20 günde meydana gelen dolandırıcılıktan, hırsızlığa ve cinsel tacize varana kadar birçok asayiş olayı ile ilgili bilgi verildi. İlk olarak dolandırıcılık konusu hakkında bilgiler verilen açıklamada, bir kişinin kendisini sahte polis olarak tanıtıp, bir sürücünün aracında arama yaparak 62 bin TL aldığı belirtilerek, "24 Mayıs 2014 günü kent otogarında kendisini polis olarak tanıtan bir şüphelinin, müştekiye polis olduğunu söyleyip üzerinde ve aracında arama yapacağını ve üzerinde para olup olmadığını sormuş. Müştekinin üzerinde 62 bin TL parasının olduğunu söylemiş, şüpheli paraların seri numarasını yazmak bahanesi ile alıp kaçması üzerine 15 Haziran 2014 günü şüpheli Ankara Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yakalanması sağlanmış aynı gün hakkında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte Ankara'da adli mercilere sevk edilmiştir" denildi.

HIRSIZLARIN ÇALDIĞI JENARATÖR SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

Açıklamada kentte meydana gelen ve bu kadarına pes dedirten olaylarla ilgili ise şu ifadelere yer verildi:

"14 Haziran 2014 günü akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesinde bulunan bir ikamete giren 3 şüpheli çalmış oldukları 1 adet keman ve bilgisayar mausu ile birlikte yakalanmışlar, ele geçirilen keman ve bilgisayar mausu müştekiye teslim edilmiş, şüpheliler hakkında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte adli mercilere sevk edilmişlerdir.

Bir başka hırsızlık olayında ise 13 Haziran 2014 günü 2'nci Küçük Sanayi Sitesinde bulunan bir işyerine giren 1 şüpheli şahıs çalmış olduğu jeneratör ile birlikte yakalanmış, ele geçirilen jeneratör müştekiye teslim edilerek şüpheli hakkında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte adli mercilere sevk edilmiştir."

BAYANLARA CİNSEL SALDIRIDA BULUNAN ŞAHISLAR POLİSTEN KAÇAMADI

Öte yandan kentte motosikletle bayanlara cinsel saldırıda bulunan 2 şahsında polisin düzenlediği operasyon ile yakalandığının belirtildiği açıklamada, "10 Haziran 2014 günü Yeşilyol Caddesi üzerinde yaya olarak yürüyen 2 bayan müştekiye cinsel saldırıda bulunan motosikletli 2 şüpheli yapılan araştırma sonucu aynı gün suçta kullanılan motosiklet ile birlikte yakalanmışlardır. Olayda kullanılan motosikleti olaydan önce çaldıkları tespit edilmesi üzerine, motosiklet müştekisine teslim edilmiş, her 2 şüpheli sevk edildikleri mahkeme tarafından cinsel saldırı ve hırsızlık suçlarından tutuklanmışlardır" denildi.

CEP TELEFONU GASPÇILARI ÇALDIKLARI TELEFONLA YAKALANDI

Son olarak polisin gaspçılara yönelikte operasyon yaptıklarının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"15 Haziran 2014 günü Afyonkarahisar il merkezinde yaşı küçük 2 erkek çocuk ellerinde cep telefonu ile sokakta yürüdükleri esnada, yanlarına gelen 2 şüphelinin tehdit ederek ellerindeki telefonu zorla gasp ettiği, mağdur çocukların vermiş olduğu eşkaller doğrultusunda şüpheliler 16 Haziran 2014 günü yakalanmış, gasp ettikleri telefonun bir tanesi şüphelilerden ele geçirilerek mağdurlara teslim edilmiştir. Bu olayda da her 2 şüpheli hakkında yağma suçundan hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'ın 20 Günlük Asayiş Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement