Ağaçlık Alana Bina Yapılacağı İddiası Çevrecileri Hareketlendirdi - Son Dakika
Yerel

Ağaçlık Alana Bina Yapılacağı İddiası Çevrecileri Hareketlendirdi

Batmanda nadir ağaçlık alanlardan biri olan Endüstri Meslek Lisesi bahçesine kütüphane yapılacağı söylentisi çevrecileri harekete geçirdi.

13.06.2016 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevrecilerden ciddi uyarı: Ağaçlara kıyacaklar, yeşili yok edecekler

Batmanda ağaçlık alanın nadir olduğu yerlerden biri olan Endüstri Meslek Lisesinde ağaçların kesilerek yerine kütüphane yapılacağı iddia edildi.

Kütüphanenin yapılacağı iddia edilen ağaçlık alanda sulama ve bakımın yapılmaması nedeniyle yüzlerce ağacın kurumayla yüz yüze kaldığı görüldü.

Bu duruma tepki gösteren ve Batman kamuoyunun ağaçlara sahip çıkmasını isteyen çevreciler, "Eğer sessiz kalınırsa ve kamuoyu oluşmazsa, yüzlerce ağaç kesilecek, yerine betonarme bina yapılacak" dediler. Batman Çevre Gönüllüleri yöneticisi Hasan Argunağa, "Batman Endüstri Meslek Lisesi alanında bir kütüphane yapılmasının planlandığını öğrendik. Projenin içeriği konusunda bize bilgi verilmemiş ancak buna rağmen bu projenin bu alanda uygulanması ağaçların kesimine, betonlaşmaya ve temiz hava koridorunun zarar görmesine neden olacak. Batman tek bir ağaca bile hasret iken, yüzlerce ağacın olduğu yere betonarme yapılmasına karşıyız" dedi.

Argünağa, ayrıca Batman Endüstri Meslek Lisesindeki bahçelerin ve ağaçların bakımının yapılmaması ve sulanmamasıyla sistematik olarak bu alanın zayıflatıldığını ve maksadın ağaçların kesilerek yerine kütüphane yapılması olduğunu söyledi.




Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ağaçlık Alana Bina Yapılacağı İddiası Çevrecileri Hareketlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement