Ağırlığımızın yüzde üçü kadar su tüketin - Son Dakika
Güncel

Ağırlığımızın yüzde üçü kadar su tüketin

Dr. Osman Poyraz, 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda sağlıklı yaşamın sırlarını anlattı

19.05.2016 16:27

Dr. Osman Poyraz, "Helal Ve Sağlıklı Gıda" konulu söyleşisinde günümüzde önemli bir konu olan sağlıklı yaşama değindi. ''Büyüklerin güzel bir sözü var az konuşun, az uyuyun, az yiyin'' diyen Poyraz, Karamürsel Alp Salonu'nda gerçekleşen söyleşide, "Gıdaların helallik yönü insanın ruhsal yanını sağlık yönü ise bedensel yanını ilgilendiriyor" dedi.

İSLAM DİNİNDE HARAM GIDALAR AÇIKÇA BELLİ

İslam dininde haram gıdaların açıkça ilan edildiğini ifade eden Poyraz, haram olan gıdaların oldukça sınırlı olduğunu söyledi. Helal gıdayı Kur'an ve sünnet çerçevesinde değerlendirmek gerektiğini belirten Dr. Poyraz, "Sağlıklı gıda hijyenik, katkısız olmalı. Günümüzde sağlıklı diye aldığımız gıdalar bizi doyuruyor gibi görünüyor. Ancak kısa sürede tekrar acıkıyoruz. Bu gıdalar ancak ağzımızı tatlandırıyor" şeklinde konuştu.

KATKILI YİYECEKLERDEN UZAK DURUN

Günlük tükettiğimiz gıdanın %20-25'ini proteinlerin oluşturduğunu aktaran Poyraz, karbonhidratların ise günlük pay içinde %40-45 olduğunu söyledi. Dr. Osman Poyraz, "Sağlıklı beslenme için lifli gıda yiyin. Bol bol sebze ve meyve tüketin. Haftada en az dört yumurta yiyin. Katkılı yiyeceklerden uzak durun. Aldığınız ürünlerin barkotlarını mutlaka okuyun" dedi.

ÖLÜMLERİN ÇOĞU YEMEKTEN OLUYOR

Günümüzde birçok insanın su tüketimini ihmal ettiğini belirten Poyraz, günlük ağırlığımızın yüzde üçü kadar su tüketmemiz gerektiğini hatırlattı. Poyraz, "Günümüzde ölümlerin yüzde altmışı tükettiğimiz gıdalardan kaynaklanmakta.

Mısır şurubu, şeker, aspartam, sodyum nitrat gibi vücut için zararlı on iki gıda maddesi var. Bunlardan uzak durulmalı" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağırlığımızın yüzde üçü kadar su tüketin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement