Agit Gözlemcilerinin Serbest Bırakılması - Son Dakika
Güncel

Agit Gözlemcilerinin Serbest Bırakılması

AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkan Yardımcısı Hug: "Arkadaşlarımızın güvenliği, bizim endişemiz olmamalıdır.

30.06.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkan Yardımcısı Alexander Hug, Ukrayna'daki görevlerini tam olarak yerine getirebilmek için "silahların susturulmasına, kontrol noktalarının kaldırılmasına ve serbest dolaşım hakkına" ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Hug, AGİT Genel Merkezi'nde AGİT'in Ukrayna'daki faaliyetlerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Ukrayna'da görev yapan 8 gözlemcinin serbest bırakılmasından dolayı memnun olduklarını söyledi. Gözlemcilerin şartsız serbest bırakılması üzerine rahatladıklarını ifade eden Hug, gözlemci gönderen 8 ülkeye teşekkür etti.

Misyonun, Luhansk ve Donetsk bölgesindeki mevcudiyetini koruduğunu belirten Hug, güvenlik sorununa cevap verebilmek için misyonun bölgede yeniden şekillendirileceğini vurguladı.

Ukrayna'da 10 ayrı bölgede 40 ülkeden 300'ün üzerinde gözlemcinin görev yaptığını hatırlatan Hug, görevlerini eksiksiz yerine getirebilmek için bazı ihtiyaçlarının olduğuna dikkati çekti. Hug, "Biz Ukrayna'da görevimizi tam olarak yapmak istiyoruz, fakat bunu yapmak için bazı şeylere ihtiyacımız var. Silahların susturulmasına, kontrol noktalarının kaldırılmasına ve serbest dolaşım hakkına ihtiyacımız var. Arkadaşlarımızın güvenliği, bizim endişemiz olmamalıdır. Bu vesileyle bütün taraflara engellerin kaldırılması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zannier de AGİT tarihinde ilk kez gözlemcilerin rehin alındığını belirterek, Ukrayna'da görev yapan misyonun gözlemcilerin kurtarılması için büyük çaba harcadığını söyledi. Zannier, "Misyon, bütün engelleme çabalarına rağmen başarılı bir operasyon düzenledi. Bütün gözlemcileri kutluyorum" diye konuştu.

AGİT Daimi Konsey Dönem Başkanı Thomas Greminger de AGİT'in zor bir dönemden geçtiğini kaydederek, "Gözlemcilerin serbest bırakılması yeni bir başlangıç olmalıdır" ifadelerini kullandı. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Agit Gözlemcilerinin Serbest Bırakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement