Ağlar Dolunca Hamsinin Fiyatı Düştü - Son Dakika
Ekonomi

Ağlar Dolunca Hamsinin Fiyatı Düştü

Karadeniz'de sıcak havaları fırsata çevirip denize açılan balıkçılar bol miktarda hamsi avladı. Hamsi çok olunca fiyat 10 liradan 2,5 liraya geriledi.

19.11.2014 17:48  Güncelleme: 18:26

Son bir haftadır etkili olan güneşli hava, soğuk su arayışındaki hamsiyi göç etmek zorunda bıraktı. Bunu fırsat bilip denize açılan balıkçının ise yüzü güldü.

HAMSİ 10 LİRADAN 2,5 LİRAYA DÜŞTÜ

Güzel havayla denize açılan Trabzonlu balıkçılar kasalar dolusu hamsiyle döndü. Hafta başında kilogramı 10 lira olan hamsi 2,5 liraya kadar geriledi.

FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifi Başkanı Ahmet Mutlu, hava sıcaklarının ilerleyen günlerde daha da soğumasıyla fiyatların düşebileceğini belirtti. Mutlu hamsinin fiyatının düşmesinin diğer balıkların da ucuzlamasına neden olduğunu belirtti.

YİNE ARACILAR KAZANDI

Balıkçıların komisyonculardan ucuza aldıkları balıkları yüksek fiyattan satışa sunduğuna dikkati çeken Mutlu, "Balıkçı arkadaşlarımızdan bazıları tasvip etmediğimiz şekilde satış yapıyor. Örneğin 1 ila 5 liradan aldıkları palamut ya da çinakopları kilogramı neredeyse 15 liraya varan fiyatlarla satıyor. Elbette herkes para kazanacak ama bu şekilde olması bizce doğru değil. Biz vatandaşımızın ucuz balık yemesini istiyoruz" dedi.

İŞTE BALIK FİYATLARI

Trabzon balık pazarında fiyatlar şöyle:

Mezgit: 5 lira

Palamut: 2,5 lira (tane)

Çinekop: 7,5 lira

İstavrit: 7,5 lira

Barbun: 10 lira

Ağlar Dolunca Hamsinin Fiyatı Düştü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ağlar Dolunca Hamsinin Fiyatı Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement