Ağrı'da Anadolu İmam Hatip Liseleri Arasında Bilgi Yarışması - Son Dakika
Güncel

Ağrı'da Anadolu İmam Hatip Liseleri Arasında Bilgi Yarışması

Ağrı'da Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü programı doğrultusunda Anadolu İmam Hatip Liseleri (AİHL) arası, Arapça bilgi ve etkinlik yarışması düzenlendi.

03.04.2016 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü programı doğrultusunda Anadolu İmam Hatip Liseleri (AİHL) arası, Arapça bilgi ve etkinlik yarışması düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen yarışmada yaptığı konuşmada, Arapça'nın Kur'an-ı Kerim'in dili olması sebebiyle Araplar dışındaki diğer milletler için de önemli ve öğrenilmesi gerekli bir dil olarak kabul edildiğini söyledi.

Dursun, "Bununla birlikte Arapça günümüzde önemi ve dünya dilleri arasındaki etkinliğini gittikçe artıran ve bütün Müslümanlar için çok önemli bir dildir. Yüce Allah son mesajını, son Peygamber Hazreti Muhammed'e bu dille gönderdi." dedi.

Bir metni orijinal dilinden anlayarak okumanın tercümesinden okumaktan çok farklı olduğunu vurgulayan Dursun, şöyle devam etti:

"Arapçayı önemli kılan, küresel bir iletişim aracı haline getiren, yalnızca Arap halklarını değil, tüm Müslümanları bütünleştiren bağ hiç şüphesiz İslam'dır. Arapça, İslam'da ibadetin dilidir. Irkı ne olursa olsun her Müslüman ibadetlerini Arapça eda eder. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları da böylesine büyük öneme haiz bir dilin öğrenimine ilgiyi artırmak, bu dili sürekli gündemde tutmak gibi amaçlara matuf olarak düzenlenmektedir. Ben bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Öğrenciler, Arapça, metin canlandırma ve Arapça şiir okuma olmak üzere 3 kategoride yarıştı.

Arapça bilgi yarışmasında Patnos Anadolu İmam Hatip Lisesi, şiir yarışmasında Patnos Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Sümeyra Eksik, metin canlandırmada ise Ağrı Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı'da Anadolu İmam Hatip Liseleri Arasında Bilgi Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement