Ağrıların Giderilmesinde "Yüksek Yoğunluklu Lazer"Le Tedavi - Son Dakika
Yerel

Ağrıların Giderilmesinde "Yüksek Yoğunluklu Lazer"Le Tedavi

Dr. Kahraman: "Uygulamanın önemli özelliklerinden biri, ağrısız olması. Terapist tarafından saçsız ve herhangi bir yara olmayan cilde, tarama ve tetik nokta şeklinde uygulanıyor"

19.09.2014 08:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da bir özel hastanede, fizik tedavide ağrı çeken hastalar için yüksek yoğunluklu lazerle tedavide başarı sağlandığı bildirildi.

Hastanede görevli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Yaşar Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fizik tedavi ve rehabilitasyonda her geçen gün teknolojik gelişmeler yaşandığını söyledi.

Kahraman, kas iskelet sisteminde ağrıya neden olan sorunların ortadan kaldırılması "hilterapia" yönteminin de kullanıldığını belirtti.

Yüksek yoğunluklu lazer teknolojisi olan "hilterapia" ile inatçı ağrılar için etkili ve pratik tedavi imkanı sağlandığını vurgulayan Kahraman, şunları kaydetti:

"Herhangi bir nedenle bozulmuş olan vücudun kendi tamir mekanizmasını tekrar canlandırıyor. Günümüze kadar konvansiyonel yani geleneksel lazer, tedavisi düşük veya orta enerjili cihazlarla uygulanmaktaydı. Bu durum da derin doku tedavilerine izin vermemekteydi. Çünkü derin dokunun tedavi edilebilmesi için zarar vermeden yüksek dozda enerjiye ihtiyaç var. İşte bu enerjiyi 'hilterapia' sağlayabiliyor. 'Hilterapia'yı 4 aydır kullanıyoruz. 100'ün üzerinde hastayı bu şekilde tedavi ettik."

Hastalardan Fatma Özcan ise "hilterapia" yöntemiyle iyileştiğini ifade ederek, "İki sene önce travma sonrası başlayan diz ağrılarım nedeniyle hayatım kabusa dönmüştü. Merdiven inip çıkamıyor, yürüyemiyor, oturamıyor hatta dizimi bükemiyordum. Şimdi çok iyiyim" ifadesini kullandı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrıların Giderilmesinde 'Yüksek Yoğunluklu Lazer'Le Tedavi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement