Ahiler Diyarı Emniyet Kemeri Kuşanıyor" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Ahiler Diyarı Emniyet Kemeri Kuşanıyor" Kampanyası

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından "Ahiler Diyarı Emniyet Kemeri Kuşanıyor" adlı kampanyanın tanıtımı yapıldı.

22.04.2015 09:47

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından "Ahiler Diyarı Emniyet Kemeri Kuşanıyor" adlı kampanyanın tanıtımı yapıldı.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen kampanya tanıtım toplantısında, Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarında her yıl binlerce kişinin hayatını kaybetmesinin üzüntü veren bir durum olduğunu söyledi.

Kampanyanın hayat kurtarma kampanyası olarak da tanımlanabileceğine dikkati çeken Şentürk, "Çocuklarımıza ve gençlerimize bu konuyu iyi anlatabilirsek, bu vesileyle bir insanın hayatını kurtarabilirsek bütün insanlığa hizmet etmiş gibi oluruz. Nüfusun arttıkça araç sayısının da aynı oranda arttığı ülkemizde, bütün vatandaşlarımızı emniyet kemeri takmaya davet ediyorum" dedi.

Kırşehir İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ise Kırşehir'de 2014 yılında 935 trafik kazası meydana geldiğini, emniyet kemeri kullanımının şehir içi yollarda yüzde 14, şehir dışı yollarda ise yüzde 46 olduğunu belirtti.

Trafik tedbirleri almanın temel görev olduğunu dile getiren Akgül, "Emniyet kemeri kampanyası, ilimizde sürücülerin emniyet kemeri takmalarını sağlamak ve emniyet kemeri takma oranını yükselterek trafik kazalarındaki kayıpları en aza indirmek amacıyla düzenlenmiştir" şeklinde konuştu.

Kampanya kapsamında afiş ve slogan yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahiler Diyarı Emniyet Kemeri Kuşanıyor' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement