Ahilik Haftası - Son Dakika
Yerel

Ahilik Haftası

Ahilik Haftası

Kütahya Valisi Yılmaz: "Ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, hoşgörünün, bilginin, birliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini yıllarca sergilemiş, işçinin, üretenin, helal kazancın, dürüst yönetimin simgesi olmuştur"

22.09.2014 12:30  Güncelleme: 13:29

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, ahiliğin Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu'da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan bir örgütlenme biçimi olduğunu belirtti.

Ayrıca ahiliğin, esnafları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenme olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, hoşgörünün, bilginin, birliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini yıllarca sergilemiş, işçinin, üretenin, helal kazancın, dürüst yönetimin simgesi olmuştur. Asırlar öncesine dayanan geçmişiyle ahilik, devlete ve millete sadakatin en önemli örneklerini sergilemiştir. Ahilik, fitne ve fesattan uzak; kardeşlik, birlik, beraberlik gibi değerleri özünde toplayan, ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat düsturu, dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir. Bugün bizlere düşen görev, milletimizin ve insanlığın karşı karşıya kaldığı günümüz meseleleri için başlıca çözüm yollarını içinde barındıran ahilik değerlerinin, ülkemizde ve dünyada daha iyi tanınmasını sağlamak, ahiliğin altın kuralı olan 'eline, beline, diline sahip olmak' anlayışını toplumun her ferdine hızla benimsetmek olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın Ahilik Haftası'nı kutluyor, birlik ve beraberlik içerisinde, sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum." - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahilik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement