Ahilik Haftası - Son Dakika
Yerel

Ahilik Haftası

Niğde'de tören düzenlendi.

25.09.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de, Ahilik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Aykin, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Burada konuşan Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Ahilik teşkilatının Anadolu'yu ayakta tutan, ekonomik ve kültürel dayanışmayı sağlayan bir sistem olduğunu belirterek, "Ahilik felsefesinin kurucusu, bizlere büyük bir miras bırakan, ticaretimize yol gösterici kurallar koyan Ahi Evran'ı, bu kültürün yaşatılmasına katkı sunan tüm ahileri saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

Erdoğan Aykin de ahiliğin birbirini seven, gözeten, yardım eden, saygı duyan, fakiri gözeten, yoksulu barındıran, çalışmayı ibadet sayan, esnaf ve sanatkarı bir çatı altında toplayan teşkilat olduğunu dile getirerek, "Ahilik anlayışı yaklaşık 4 bin yıllık tarihe sahiptir. Toplumda yaşayan fertleri birbirine yaklaştırmak ve aralarında dayanışma kurulmasını sağlamaktadır. Ahilik din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şed kuşatma töreni yapıldı.

Vali Yardımcısı Türkoğlu, yılın ahisi seçilen 60 yıllık şapka ustası Behzat Çetin'e kuşak bağladı, teşekkür belgesi ve plaket verdi.

Kırşehir Belediyesi mehter takımı gösteri sundu.

İçinde esnafların bulunduğu araçlar, geçit yaptı. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahilik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement