Ahilik Haftası - Son Dakika
Güncel

Ahilik Haftası

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara "ahi pilavı" dağıttı.

26.05.2016 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara "ahi pilavı" dağıttı.

Yeni Sanayi Sitesi'nde vatandaşlara pilav dağıtımında sırasında AA muhabirine konuşan Kaymakam Ali Arslantaş, Ahiliğin esnaf ve sanatkarları, toplumu her anlamda ayakta tutan önemli kurumların başında geldiğini söyledi.

Esnaf ve sanatkarların en önemli sorunlarından birinin, nitelikli iş gücünün yetersizliği olduğuna dikkat çeken Kaymakam Arslantaş, "İşverenler, mesleki anlamda iyi yetişmiş, yabancı dil bilen, bilgi teknolojilerini iyi kullanan çalışanlar istemektedir. Artık 'ne iş olsa yaparım' dönemi çok geride kaldı. Nitelikli işgücünü karşılamak üzere gerek İŞKUR'un, gerekse sivil toplum örgütlerimizin son yıllarda gerçekleştirdikleri mesleki eğitimler sayesinde, bu ihtiyaç karşılanmaya çalışılmaktadır. Bu konuda da önemli mesafeler alınmıştır." dedi.

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş da Ahilik Haftası kutlamalarının çeşitli etkinliklerle devam edeceğini belirtti.

Amaçlarının tarihte önemli bir yeri olan Ahilik kültürünü vatandaşlara tanıtmak olduğunu ifade eden Aktaş, "Unutulan bu güzel kültür, son yıllarda yapılan etkinliklerle yeniden canlanmaya başladı. Ahi pilavı ikramıyla esnaf ve vatandaşlar bir araya gelerek birlik ve beraberlik örneği sergiledi. Bu geleneği yaşatmak adına hazırladığımız ahi pilavı ikramımıza katılan esnafımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement