Ahlat'ta Lys ve Teog Tercih Merkezi Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Lys ve Teog Tercih Merkezi Kuruldu

Ahlat ilçesinde, öğrencilere yardımcı olunması amacıyla LYS ve TEOG tercih merkezleri kuruldu.

15.07.2015 12:14

Ahlat ilçesinde, öğrencilere yardımcı olunması amacıyla LYS ve TEOG tercih merkezleri kuruldu.

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lise tercihi yapacak öğrenciler için Yunus Ensari İlköğretim Okulunda "TEOG Tercih Merkezi", Anadolu Erkek  İmam Hatip Lisesi'nde ise "LYS Tercih Merkezi" oluşturuldu.

Oluşturulan tercih merkezlerinde öğrenciler, okul idarecileri ve rehber öğretmenler eşliğinde TEOG ve LYS tercihlerini sağlıklı bir şekilde yapıyor.

Tercih merkezlerini ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, görevli öğretmenlerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Öğrencilere başarılar dileyen Özden, TEOG ve LYS tercih işlemlerinin 6 Temmuz tarihinde başladığını ve 16 Temmuz'da sona ereceğini bildirdi.

Öğrencilerin mağdur olmaması ve yanlış tercihlerde bulunmamaları için tercih merkezleri oluşturulduğunu anlatan Özden, şunları ifade etti:

"Tercih merkezine gelen yeni mezun veya geçmiş yıllarda mezun bütün aday öğrencilere okul idarecilerimiz ve rehber öğretmenlerimiz yol göstererek doğru tercihte bulunmaları yönünde yardımcı oluyor. Günlük 50'ye yakın öğrenci tercih merkezlerine başvurarak rehber öğretmenler eşliğinde tercihlerini daha sağlıklı bir şekilde yapıyor. Tercih merkezlerimizde görev alan öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Lys ve Teog Tercih Merkezi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement