Ahmet Dede Cümle Mevlidi'ne Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Ahmet Dede Cümle Mevlidi'ne Büyük İlgi

Ahmet Dede Cümle Mevlidi\'ne Büyük İlgi

Akçakoca Cumayanı Evliya Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından her yıl verilen Ahmet Dede’yi anma ve Cümle Mevlidi, bu yıl da vatandaşlar ile turist kafilesinin de yoğun katılımıyla gerçekleşti.

26.07.2015 17:14

Akçakoca Cumayanı Evliya Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından her yıl verilen Ahmet Dede'yi anma ve Cümle Mevlidi, bu yıl da vatandaşlar ile turist kafilesinin de yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Mevlid'e katılan vatandaşların erken saatlerden itibaren Göktepe köyü sınırları içinde bulunan Cumayanı mesire alanına geldiler. İlçeyi gezmeye gelen bir turist kafilesi de meraklı gözlerle programın bir bölümünü izlediler.

Birlikte kılınan öğle namazının ardından mevlid programına geçildi. Mevlide katılan konuklar Evliya Camii'ne sığmayınca, bazı vatandaşlar cami bahçesine ve mesire alanının muhtelif yerlerine serilen halı ve seccadeler üzerinde namaz kıldı. Mevlid programının tamamlanmasının ardından ise, kadın ve erkek tüm konuklara etli pilav, tatlı ve içecek ikram edildi.

Geleneksel Cümle Mevlidi hakkında açıklama yapan Evliya Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Denizgez, "1994 yılından beri gerçekleştirdiğimiz geleneksel Cümle Mevlidimiz'e bu yıl da ilgi oldukça fazlaydı. Mevlid'e katılan tüm ilgili vatandaşlarımıza Allah razı olsun diyor ve bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu yılki Cümle Mevlidi'ne katılım sayısının bin 500 civarında oldu. Hayırsever vatandaşların maddi destekleriyle tüm konuklara etli pilav, tatlı ve meyve suları dağıttık. Bu sene Cümle Mevlidi'nde bizleri yalnız bırakmayan İlçe Müftülük Katibi Metin Mutioğlu'na, Akçakoca Merkez Camii vaizi Bilal Yılmaz'a, ilçemizin imam-hatiplerinden Mustafa Tonbaş, Veysel Mat ve Atilla Durmuş'a; Mevlidimiz'e toplu taşıma aracı imkanı sağlayan Belediye'nin özel kalem sorumlusu İsmail Kural'a, desteklerinden ötürü bir kez daha teşekkür ederim" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahmet Dede Cümle Mevlidi'ne Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement