Aibü'den, Bildiriye İmza Atan 3 Akademisyene Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Aibü'den, Bildiriye İmza Atan 3 Akademisyene Soruşturma

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' tarafından yayınlanan bildiriye imza atan üniversitede görevli 3 akedemisyen hakkında soruşturma başlattıklarını belirtti.

13.01.2016 15:23

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' tarafından yayınlanan bildiriye imza atan üniversitede görevli 3 akedemisyen hakkında soruşturma başlattıklarını belirtti.

'Bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları olarak bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye AİBÜ'de görevli Prof. Dr. Barış Kılıçbay, Doç. Dr. Selime Güzeları ve Dr. Ülkü Güney de imza attı. Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, bildirinin içeriğinin devlete karşı olmasının anlam taşıdığını belirterek, "Bu bildiriyi onaylamamız, kabul etmemiz mümkün değil. Akademisyenlerimizin böyle bir bildiriye imza atması da kabul edilebilir bir durum değil. Haklarında mevzuata göre gerekli soruşturmalar başlatıldı, yürütülecek" dedi. Prof. Dr. Coşkun, üniversiteden emekli bir profesörün de bildiriye imza attığını, hukukçularla görüştüğünü, onunla ilgili bir işlem yapamadıklarını söyledi. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aibü'den, Bildiriye İmza Atan 3 Akademisyene Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement