Aile Danışmanı Saliha Erdim: "Mutluluk Yüzeysel, Huzur İçtendir" - Son Dakika
Güncel

Aile Danışmanı Saliha Erdim: "Mutluluk Yüzeysel, Huzur İçtendir"

Aile Danışmanı Saliha Erdim: "Mutluluk Yüzeysel, Huzur İçtendir"

Huzurlu Aile Sohbetleri programında konuşan Aile Danışmanı Saliha Erdim, mutluluk ve huzur kavramları arasındaki farka değinerek, "Mutluluk anlıktır ve yüzeyseldir.

15.10.2015 12:40

Huzurlu Aile Sohbetleri programında konuşan Aile Danışmanı Saliha Erdim, mutluluk ve huzur kavramları arasındaki farka değinerek, "Mutluluk anlıktır ve yüzeyseldir. Huzur ise içten gelen, daha kapsamlı, derin ve uzun ömürlüdür" dedi.

Aile Danışmanı Saliha Erdim, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Huzurlu Aile Sohbetleri'nde Esenler'de yaşayan genç kızlara ve annelere yönelik bir program gerçekleştirdi. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda Erdim, gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

"MUTLULUK VE HUZUR FARKLIDIR"

İyi bir insan olmanın kişinin ilk amacı olması gerektiğini söyleyen Saliha Erdim, "İyi bir insan olunursa iyi bir doktor, iyi bir öğretmen, iyi bir anne olunur. İyi bir insan olmak, kişinin ilk amacı olmalıdır" dedi.

Mutluluk ve huzur kavramları arasındaki farka da değinen Erdim, "Günümüz insanı hep mutlu olmak istiyor. Mutlu olmayı da kendimizin dışındaki şeylere bağlamışız. Mutluluk anlıktır ve yüzeyseldir. Huzur ise içten gelen, daha kapsamlı, derin ve uzun ömürlüdür. Kendi aleyhinize dahi olsa doğruyu söylediğinizde, belki zarar göreceksiniz ama vicdanınız rahat olacak. Huzur budur" diye konuştu.

KİTAP HOBİ DEĞİL İHTİYAÇTIR

Genç kızlara bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Erdim, "Bilgi bizi yükselten, ufkumuzu genişleten en büyük dayanaktır. Ahlaklı olmak ve iyi olmak bilgiyle olur. Bunun için okumak gerekir. Bu yüzden kitap okumak hobi değil, bir ihtiyaçtır" dedi.

Erdim, programın sonunda genç kızların sorularını da cevapladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aile Danışmanı Saliha Erdim: 'Mutluluk Yüzeysel, Huzur İçtendir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement