Aile Sosyal Destek Programı Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Aile Sosyal Destek Programı Başlıyor

Aile Sosyal Destek Programı Başlıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) Projesi kapsamında Kırıkkale Valiliği ve ilçe kaymakamlıklarıyla protokol imzalandı.

06.02.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yürütülen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) Projesi kapsamında Kırıkkale Valiliği ve ilçe kaymakamlıklarıyla protokol imzalandı. Bu kapsamda pilot il uygulaması, 4 il ile birlikte Kırıkkale'de başlarken, 9 bin 982 haneye ziyaret planlanıyor.

ASDEP Projesi protokolü imza törenine Vali Ali Kolat, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, ilçe kaymakamları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir ile ASDEP görevlileri katıldı. İl Müdürü Bozdemir, ASDEP pilot uygulamasının Kırıkkale'de 30 Ocak 2015 tarihi itibariyle başladığını ve 6 ay süreyle 8 ilçede uygulanacağını belirtti.

Proje kapsamında 7 meslek elemanı ile ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında görevli 7 sosyal incelemecinin görevlendirildiği belirten Bozdemir, merkez ve ilçelerdeki vakıflarda dosyaları bulunan 9 bin 982 haneye ziyaret planlandığı söyledi. Bozdemir, hane ziyaretlerinde ihtiyaç sahiplerinin tespiti ile gerekli rehberlik ve yönlendirmede bulunulacağını ifade etti.

ULAŞILAMAYAN AİLELERE YENİDEN GİDİLECEK

Kırıkkale'nin ASDEP uygulamasında tecrübeli olduğunu ifade eden Vali Ali Kolat, "ASDEP Projesinin ilk aşaması ilimizde uygulandı. Bu sayede engellilerimizi yakınen tanıma imkanı bulduk, okuma yazma oranlarını, aile içi problemleri tespit ettik. Boşanma, şiddet aşamasına gelen aileler tespit edilmiş oldu. Bu konuda ilgili kurumlar yönlendirilerek her türlü tedbir alınmaya çalışıldı. Bu sayede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, Aile Sosyal Destek Programı çerçevesinde 4 ilde bu yeni proje pilot olarak uygulanmaya başlandı" dedi.

Vali Ali Kolat, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, ilçe kaymakamları ASDEP Protokolünü imzaladı. İmza töreninin ardından Vali Ali Kolat tarafından ASDEP görevlilerine kimlikleri ve uygulamada kullanacakları tabletleri verildi. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aile Sosyal Destek Programı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement