AK Parti İl Başkanlığı Görme Engellilere "Beyaz Baston" Hediye Etti - Son Dakika
Yerel

AK Parti İl Başkanlığı Görme Engellilere "Beyaz Baston" Hediye Etti

AK Parti İl Başkanlığı Görme Engellilere "Beyaz Baston" Hediye Etti

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle görme engelli vatandaşlara “Beyaz Baston” dağıtımı yapıldı.

18.05.2016 11:41

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle görme engelli vatandaşlara "Beyaz Baston" dağıtımı yapıldı.

Parti binası toplantı salonunda gerçekleşen "Beyaz Baston" dağıtım töreninde konuşan Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Ahmet Atacan, engellilere son dönemlerde verilen değerin arttığını dile getirdi. Atacan, "Bizleri unutmayarak böyle bir program düzenlediğiniz için sizlere teşekkür ederim. Engelliler haftası nedeniyle bizleri hatırladığınız için İl Başkanımız İbrahim Yurdunuseven başta olmak üzere herkese teşekkür ederim. 2000'li yıllarda biz engelliler 2 ve 3. Durumundaydık. Hatta nüfus memurları sayım için evlere geldiğinde 'Engelli Çocuğunuz var Mı?' Diye sorduğun 'Yok' diyorlardı. Aileler saklıyordu. Ama Allah'a hamdolsun ki bizlere verilen önem her geçen gün arttı. Eksiklerimiz var. Ama eskiye göre çok az. Şuan nereye gidersek gidelim bizlere büyük bir ilgi gösteriliyor. Eskiden böyle bir şey yoktu. Eskiden bizim sorunlarımız sigara kağıtlarına not alınıyor ve yapılmıyordu. Ama şuan alınan notlar yerine getiriliyor. Bununla ilgili olarak bizim engellilerimizin kullanabileceği navigasyon sistemi vardı. Harita güncellenmediği için alamamıştık. Geçtiğimiz günlerde Sayın Milletvekilimiz Av. Ali Özkaya'yı ziyaret ettiğimizde navigasyon sorunumuzla ilgilendi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığını Sayın Milletvekilimiz Ali Bey aradı. Konuyu İl Başkanımız İbrahim beyde takip ediyor. 480 tane navigasyon cihazı ilimize tahsis edildi. Bununla ilgili ihaleye çıkarılacak ve 2017 yılı gibi dağıtımının yapılmasını bekliyoruz. Bizlerle yakından ilgilenen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Hepimiz birer engelli adayıyız ve bunun bilincindeyiz" diyen İl Başkanı AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 'Beyaz Bastonların' görme engelli vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Yurdunuseven, "Bu gün böyle bir organizasyon tertipledik. Temsili de olsa görme engelli kardeşlerimize 'Beyaz Baston' takdim etmek istedik. 100 adet beyaz bastonu Şube Başkanımız Ahmet Atacan beye teslim ediyoruz. Başkanımızda ihtiyaç sahibi görme engelli kardeşlerimize ve diğer derneklerdeki engelli kardeşlerimize beyaz bastonları ulaştıracağından eminiz. Her zaman söylediğimiz gibi bu ülke içerisinde birlikte yaşıyoruz. Birlikte hayatımız devam ediyor. Bir ve beraberiz. Hepimiz birer engelli adayıyız ve bunun bilincindeyiz. Sizlerin sorunlarını çözmek ve taleplerine cevap vermek için 2002 yılından itibaren hükümetlerimiz birçok düzenleme ve hizmete imza atıldı" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, görme engelli vatandaşlara verilmek üzere 100 adet "Beyaz Bastonu" Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Ahmet Atacan'a teslim etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti İl Başkanlığı Görme Engellilere 'Beyaz Baston' Hediye Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement