AK Parti Stk Temayül Yoklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Stk Temayül Yoklaması

AK Parti Stk Temayül Yoklaması

AK Parti, Samsun milletvekili adaylarının belirlenmesi için yaptığı temayül yoklamasında, sivil toplum kuruluşları (STK) oylarını kullandı.

23.03.2015 16:32

AK Parti, Samsun milletvekili adaylarının belirlenmesi için yaptığı temayül yoklamasında, sivil toplum kuruluşları (STK) oylarını kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Sosyal Tesisleri'nde saat 09.00-17.00 arası oy verme işlemi gerçekleştirildi. Temayül yoklamasında bir açıklama yapan AK Parti Samsun İl Başkan Vekili Alaettin Bayrak, "Genel merkezimizin talimatıyla Samsun'da bulunan bize müracaat edip oy kullanmak isteyen tüm STK'ların görüşlerini alıyoruz. Buradaki amaç 'milletvekili sıralamasında kimi milletvekili görmek istiyorsunuz?' sorusuna söz hakkı tanımaktır. Burada sayım yapılmayacak. Zarflar genel merkeze gönderilip orada sayım ve tasnifi yapılarak kamuoyuna açıklanacak" dedi.

Orta Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu(ORKASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Bahri Uğurlu, "Son dönemlerde ben ilk defa STK'lardan temayül alındığını görüyorum. AK Parti'nin 4. dönemine girmesindeki sebeplerden bir tanesi de sivil toplum kuruluşlarını önemsemesidir" şeklinde konuştu.

Samsun İş Kadıları Derneği(SAMİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Münevver Uğurlu, "Bizim burada olmamızdaki neden; kadınların karar mekanizması olan yerlerde bulunmasıdır. Gönül ister ki nüfusumuzun yarısının kadın olduğuna göre Meclis'te de bizi temsil eden vekillerin yarısının kadın olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Stk Temayül Yoklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement