Akbank'tan Esnafa "Olduğunda Öde Kredisi" - Son Dakika
Güncel

Akbank'tan Esnafa "Olduğunda Öde Kredisi"

Akbank\'tan Esnafa "Olduğunda Öde Kredisi"

Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuz: "6 aylık sektör büyümesine baktığımız zaman KOBİ’lere kullandırılan kredilerin yüzde 15 seviyesinde büyüdüğünü görüyoruz" ...

10.10.2013 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akbank KOBİ Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, 6 aylık sektör büyümesine bakıldığı zaman, KOBİ'lere kullandırılan kredilerin yüzde 15 büyüdüğünü belirterek, "Akbank markası ve KOBİ bankacılığını yan yana getirdiğiniz zaman son derece pozitif, uyumlu bir işbirliği ortaya çıkıyor" dedi.

Akbank, nakit  akışı düzenli olmayan esnafın finansman ihtiyacını karşılamasına ve rahatça geri ödemesine olanak sağlayan "Olduğunda Öde Kredisi"ni geliştirdi.12 ay vadeye kadar kullanılabilen kredinin geri ödemesi 1 yıl içinde istenilen zaman ve tutarda yapılabiliyor. Ayrıca, bunu yaparken müşteriler faiz oranı değişikliklerinden de etkilenmiyor. Böylelikle, kredi esnafın hayatını kolaylaştırarak, işlerine destek oluyor.

"Olduğunda Öde Kredisi" basın toplantısında Bülent Oğuz, her zaman piyasanın nabzını tutan bir banka olarak, müşterilerin tüm ihtiyaçlarını yakından izlediklerini kaydetti.

Orta Vadeli Programın (OVP) KOBİ bankacılığına yansımasını değerlendiren Oğuz, OVP'deki  cari açığın azaltılması hedefinin temelinde ihracatın KOBİ anlamında teşvik edilmesinin yattığını, OVP kapsamında ihracatın tabana yayılması kadar yapısının da değiştirilmesinin amaçlandığını anlattı.

OVP'nin temel amaçlarından birinin büyüme ve istihdam olduğunu, istihdam dendiği zaman akla KOBİ'ler geldiğini ve genel istihdamın yüzde 60'ından fazlasının KOBİ'ler tarafından gerçekleştirildiğini dile getiren Oğuz, "Bu nedenle KOBİ'lerin teşvik edilmesi gerekiyor. Finans sektörünün sağlıklı büyümesi açısından OVP son derece olumlu. Bankacılar olarak biz ileri görmeyi severiz OVP de bize bunu sunuyor" dedi.

Sektörün KOBİ'lere olan desteğinin her geçen gün arttığını, 6 aylık süreçte KOBİ'lere kullandırılan kredilerin yüzde 15 büyüdüğünü belirten Bülent Oğuz, KOBİ'lere kullandırılan kredilerin yüzde 80'inin TL, yüzde 20'sinin döviz cinsinden olduğunu, Akbank KOBİ bankacılığının ise ilk 6 ayda yüzde 33'lük büyüme gerçekleştirdiğini vurguladı.

Oğuz, "Sektör büyümesinin iki katından daha fazla büyüdük. Akbank markasıyla KOBİ bankacılığını birbirine çok yakıştırıyoruz. Akbank markası ve KOBİ bankacılığını yan yana getirdiğiniz zaman son derece pozitif, uyumlu bir işbirliği ortaya çıkıyor. Bu nedenle bu iş kolunu genişletmeye çalışıyoruz. KOBİ bankacılığının gelecekte bu günkünden daha fazla büyüyeceği görülüyor. Akbank yönetimi bu konuda daha fazla konsantre olmak adına çalışıyoruz" diye konuştu.

Türkiye genelinde 1.000 şubede 1.400 müşteri temsilcisiyle esnafla iletişimde olduklarını,  400 bin KOBİ ile çalıştıklarını belirten Oğuz, esnafın ödeme ve tahsilat dönemlerinin, nakit akışının ticari ve kurumsal firmalar gibi çok öngörülebilir olmadığını, dolayısıyla hem krediye ihtiyaç duyduklarını hem de kredi geri ödemelerini kazançlarına göre yapma esnekliğine sahip olmak istediklerini aktardı.

Oğuz, "İşte bu ihtiyaçtan yola çıkarak 'Olduğunda Öde Kredisi'ni hayata geçirdik. Esnaf, kredinin vadesi içinde istediği zaman ve istediği tutarda anapara ödemesi yapabiliyor. Esnafımıza,  'kredini bugün al, paran olduğunda geri öde' diyoruz. Böylelikle, nakit akışlarına göre az ya da çok geri ödeme imkanı sağlıyoruz" diye konuştu.

Krediden yararlanmak isteyen Akbank müşterileri şubelerden veya akbank.com'dan başvuru yapabilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akbank'tan Esnafa 'Olduğunda Öde Kredisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement