Akbüklü Öğrencilerin Servis Sorunu Çözülüyor - Son Dakika
Yerel

Akbüklü Öğrencilerin Servis Sorunu Çözülüyor

Akbüklü Öğrencilerin Servis Sorunu Çözülüyor

Didim'e bağlı Akbük Beldesinde öğrencilerin okula taşınmaları ile ilgili olarak yapılan çalışmalar sonucunda, servis minibüsü ihalesi Ekim ayında yapılacak.

01.10.2013 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim'e bağlı Akbük Beldesinde öğrencilerin okula taşınmaları ile ilgili olarak yapılan çalışmalar sonucunda, servis minibüsü ihalesi Ekim ayında yapılacak. Hizmet ise Kasım ayı içinde verilmeye başlanacak.

Aydın İl Genel Meclis Üyesi M. Cahit Kaya, Akbük'te öğrencilerin yaşadığı servis sıkıntısıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bizim hedefimiz Akbük'e bir lise kazandırmaktı. Bunun için geçtiğimiz yıl bazı girişimlerimiz oldu. İl Genel Meclisi üyesi olarak Aydın Valiliği nezdinde sürdürdüğümüz girişimlerin sonucunda Aydın valisi Sayın Kerem Al, 30.04.2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'na Akbük'te 'Çok Programlı Lise' açılması yönünde bir talepte bulundu. Ancak, söz konusu talep, Akbük'ün nüfusu engeline takıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, nüfusu 5 binin altında bulunan yerleşim yerlerinde Lise açılmasına izin vermiyor… Öğrencilerimizin okullar taşınması konusuna gelince,Milli Eğitim, Balat, Akköy ve Akyeniköy'de ikamet eden öğrencilerin Didim'deki okullara taşınması sorununu geçtiğimiz yıl çözmüştü… Akbük'ün bu hizmetin dışında kalmasının nedeni, Bakanlığın ulaşım imkanı olan yörelere bu hizmetin götürülmesini uygun bulmaması yönündeki iradesiydi. Bizce bu doğru bir yaklaşım değildi Akbük'te ikamet eden ve ekonomik durumu zayıf olan veliler bundan zarar görüyordu. Bu yıl aynı uygulamanın içinde yer almamak için erkenden kollarımızı sıvadık ve çeşitli girişimlerde bulunduk. Bu yöndeki girişimlerimizde Kaymakamımız Sayın Ersin Emiroğlu ve Didim milli eğitim müdürü Sayın Ertuğrul Öksüz'den destek aldık. Aydın Milli Eğitim Müdiresi Sayın Pervin Töre ise, girişimlerimize yakından ilgi gösterdi ve destekledi. Böylece, Didim ilçesine talimat verildi" dedi

Liselerin zorunlu eğitme alındığını anımsatan Kaya, "Akbüklü velilerden bu konuda çok sayıda dilekçe alıyorduk. Çeşitli başvuruların muhatabı oluyorduk. Söz konusu başvuru dilekçelerin asılları İl Milli Eğitime verilmiş olup fotokopileri elimizdedir. Öğrenci velilerinin temel şikayeti, servis sorununun çözülememesi yüzünden çocuklarının zorunlu olarak eğitimden yoksun kalmalarıydı. Lise öğrenimi zorunlu eğitim kapsamına alındıktan sonra durum oldukça değişti. Çünkü Devlet, zorunlu eğitime tabi olan öğrencileri okullarına taşıma yükümlülüğünü yüklenmek durumunda kaldı. İşte biz de müracaatlarımızı bu yasal zemine oturttuk ve başarıya ulaştıracağımıza eminim" dedi.

ŞİMDİ İŞ AKBÜK BELEDİYESİ'NDE

Öğrencilerin bir aylık ihale süresinde taşınmalarına ilişkin olarak sorumluluğun Akbük Belediyesi'nde olacağını kaydeden Kaya, "Ancak başlayan öğrenim yılı açısından bir aylık bir sorunumuz var. Şimdi mesele bu acil sorunu çözmek. Çünkü, ücretsiz taşıma hizmeti ancak Kasım ayında başlayacağından bu kalan aradaki bir aylık taşıma sorununu Akbük Belediyesinin üstlenmesinin yararlı olacağı kanısındayım ve mutlaka yerine getirilmelidir. Didim Belediyesi bu süreci Didim için çözümledi. Akbük henüz Didim'e bağlanmadı. O yüzden bizim Akbük'deki öğrencileri bu bir ay içinde taşımaya kalkmamız etik olmaz. Zira şu anda fiilen mevcut bir belediye varken bizim oraya kadar girip öğrenci almamız şık düşmez. Öncelikle sorunun çözümü Akbük Belediyesi'nindir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akbüklü Öğrencilerin Servis Sorunu Çözülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement