Akçakale'de uyuşturucu bağımlılığının artmasına tepki - Son Dakika
Güncel

Akçakale'de uyuşturucu bağımlılığının artmasına tepki

Akçakale\'de uyuşturucu bağımlılığının artmasına tepki

Şanlıurfa'nın ilçesi Akçakale'de uyuşturucu bağımlılığının artması halk arasında endişeye sebep oldu. İlçede son 10 gün içerisinde iki genç uyuşturucu bağımlısı olduğu için hayatını kaybetti.

02.10.2016 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, özellikle Suriye savaşından kaçanların gelmesi ve bir dönem sınır hattının kontrolden çıkması ile iyice yaşanmaz bir hale geldi. Bir taraftan fuhuş olayları bir taraftan her türlü uyuşturucunun rahat alınıp satılması ilçe halkını ürkütmeye başladı. Polis tarafından az da olsa operasyonlar yapılarak bazı evlerde uyuşturucu ele geçirilip, satıcıları yakalanıyor ama bu çok yetersiz. İsteyen ve bağımlıları bilinen bazı adreslere giderek her türlü uyuşturucu temini yapabiliyor. Son 10 gün içerisinde ilçe, iki gencini kurban verdi uyuşturucu bataklığına. Biri İbrahim K. cezaevinde krize girdiği için diğeri de Mehmet D. uyuşturucu kullandıktan hemen sonra hayatını kaybetti. Yetkililer hariç herkes Akçakale'de bu olayları konuşuyor. Ve bunun önlenmesi için başta Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri olmak üzere herkes uyuşturucu satıcılarının idam edilmesini istiyor. Akçakale'deki Umuda Engel Yok Derneği Başkanı Ahmet Efeakdoğan, ilçe halkı adına endişelerini dile getirirken projeleri olduğunu ama kimsenin destek olmadığını belirtti.

FARE ZEHİRİ KATILIYOR
Uyuşturucu madde çeşitlerinin satıcılar tarafından Suriye ve Suruç'tan getirildiğini ileri sürülüyor. Esrarın bir kısmı ise ilçede yetiştiriliyor. Son zamanlarda sınırdan geçişi zorlandı diye mi bilinmez ama bazı uyuşturucu maddelerinin içerisine maliyeti düşürmek amacıyla fare zehiri gibi katkı maddeleri konulmaya başlandı. Bunun en büyük kanıtı da geçtiğimiz günlerde adeta ağzından kan ve et parçaları dökülerek hayatını kaybeden 25 yaşlarındaki Mehmet D.'nin feci ölümü oldu.

EN BÜYÜK ENDİŞE OKULLAR
İlçe halkının en büyük endişesi uyuşturucu satıcılarının okullara kadar dadanmış olması. Büyük bir kısmı evlerde satılan uyuşturucu madde, iddiaya göre bir kısmı da torbacı ve bağımlıları tarafından ortaokul ve liselerde satılıyor. Fark edilir bir şekilde ilçede uyuşturucu kullanan genç sayısının arttığı gözlemleniyor. İlçedeki aileleri endişelerinde haklı kılan en büyük etken, hem yetkililerin radikal önlem almak gibi bir kaygılarının hem de gençlere yönelik bilinçlendirme çalışmalarının olmaması.

EFEAKDOĞAN: YÜZLERCE GENCİMİZ MADDE BAĞIMLISI OLDU
Akçakale'deki Umuda Engel Yok Derneği Başkanı Ahmet Efeakdoğan, ilçe halkı adına endişelerini dile getirirken projeleri olduğunu ama kimsenin destek olmadığını belirtti. Efeakdoğan, "Son günlerde Akçakale ilçesinde yaşanan madde bağımlısı gençlerin ölümle neticelenen olaylar yüzünden ilçe oldukça gergin günler geçirmektedir. Bu konuda yeteri kadar güvenlik ve sağlık önlemleri alınmadığı için ilçemizde yüzlerce gencimiz maalesef madde bağımlılığıyla mücadele etmektedir. Ne yazık ki mücadelede yenik düşüp ölen gençlerimiz son günlerde sayısal olarak artmaktadır. Bu konu da elimizde hazır projelerimiz mevcuttur. Dileyen her ehli vicdan yetkiliye bu konuda yardımcı olmaya, elimizi değil bedenimizi bu taşın altına koymaya hazırız. Biz gençlerimiz bu sorumsuzluk ve vurdumduymazlık yüzünden ölmelerini ve arkada gözü yaşlı anne, baba ve çocuklar bırakmalarını istemiyoruz." diye konuştu.

'İDAM EDİLMELERİNİ İSTİYORUZ'
Yetkililere seslenen Efeakdoğan, şu çağrıda bulundu: "Bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nin ve Şanlıurfa Valiliği'nin gerekli önlemleri almazsa toplumsal infiallere neden olacaktır. Biz buradan tüm yetkililere bulundukları makamların sorumluluklarını yerine getirmeleri için son kez uyarıyoruz artık bu işin tacirlerine aracılarının bir an önce tutuklamak, idam edilmelerini talep ediyoruz."
Öte yandan peş peşe iki gencin ölümü sosyal medyada da tepkilere sebep oldu. Akçakaleli bir grup ise, sosyal medyada uyuşturucu ile mücadele konusunda bir araya gelerek bir platform kurma kararı aldı. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Akçakale'de uyuşturucu bağımlılığının artmasına tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement