Akçakoca, Bayram Tatilinde Nüfusunu Dörde Katladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Akçakoca, Bayram Tatilinde Nüfusunu Dörde Katladı

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, 25 bin olan ilçe nüfusunun bayram tatilinde 130 bine yaklaştığını belirterek "Oteller ve pansiyonlar yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

10.07.2016 16:11

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, 25 bin olan ilçe nüfusunun bayram tatilinde 130 bine yaklaştığını belirterek "Oteller ve pansiyonlar yüzde 100 doluluk oranına ulaştı." dedi.

Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 kilometrelik sahil şeridine sahip ilçeye, 9 günlük bayram tatilinde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Ramazan Bayramı tatili süresince yaklaşık 500 bin aracın ilçeye giriş yaptığını aktaran Yemenici, " Batı Karadeniz'in incisi diye tabir ettiğimiz ilçemizin nüfusu bayram tatilinde 4 kat artarak 130 bine yaklaştı. Akçakoca'da oteller ve pansiyonlar, yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Fırınlarımız 3-4 kat fazla çalışıyor. Hamdolsun hiçbir sıkıntı çekmedik. Sıkıntı olan noktalarda da gerekli önlemleri alıyoruz. Tüm birimlerimiz nöbetlerini tutuyorlar. Allah'a hamdolsun Akçakoca ciddi yoğunluk yaşıyor." diye konuştu.

"Cankurtaran hizmeti veriyoruz"

İlçede yaşanan yoğunluğa yapılan tanıtım ve reklamların katkı sağladığını aktaran Yemenici, şunları söyledi:

"Her zaman vurguladığımız bir şey var. Burada ne yaparsak yapalım en iyi tanıtımı, reklamı yapan tesislerimizdir. Ben buradan tüm tesislerimize, otellerimize, kafe işletmelerine teşekkür ediyorum. Onlar bu kaliteyi ortaya koymamış olsalar, bu yoğunluk için ne kadar reklam yaparsak yapalım sağlamamız mümkün olmayacaktı. Bizler de her zaman onların önünü açma noktasında elimizden gelen desteği veriyoruz."

Yemenici, boğulma vakalarının önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alındığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Sahillerde cankurtaran ve jet skilerle boğulmaların önüne geçmeye çalışıyoruz. 15 can kurtaran ve 6 jet ski ile devamlı olarak teyakkuzdayız. Buradan tekrardan uyarı yapmak istiyorum. Cankurtaran, jet ski ve diğer görevlilerin uyarılarını sahillerdeki vatandaşlarımız dikkate alsın."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Akçakoca, Bayram Tatilinde Nüfusunu Dörde Katladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement