Akçay'da Sokak Basketbolu Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Akçay'da Sokak Basketbolu Heyecanı

Akçay\'da Sokak Basketbolu Heyecanı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Adidas tarafından ülke genelinde 15 ilde düzenlenen 2014 TBF 3x3 Türkiye Turu’nun Edremit-Akçay etabı başladı.

13.07.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve Adidas tarafından ülke genelinde 15 ilde düzenlenen 2014 TBF 3x3 Türkiye Turu'nun Edremit- Akçay etabı başladı. Akçay Kordon boyunda iki gün sürecek olan turnuvada toplam 50 takım mücadele edecek.

2014 TBF 3x3 Türkiye Turu'nun Akçay etabı, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve Edremit Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kordonda yapılıyor. Edremit'in ünlü turistik mahallesi Akçay'da iki gün sürecek olan turnuvada 18 yaş üstünde 20 ve 18 yaş altında 30 takım olmak üzere toplam 50 takım mücadele ediyor. Dört kişiden oluşan gönüllüler takımlarının sırası ile birleri ile karşılaştıkları turnuva Akçay sahilinde oldukça ilgi ile karşılandı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka'da turnuvanın ilk gününe katılarak mücadele eden ekiplere başarılar diledi. Edremit Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü yetkilileri turnuvada önceden kayıt yaptıran dört kişiden oluşan takımların mücadele ettiklerini belirterek, Akçay etabını kazanan takımın İstanbul'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'na katılacağını ve orada başarılı olan takımların da Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanacaklarını ifade ettiler. Sokak basketbolu hakkında da bilgiler veren yetkililer, "Dünya'da 3x3 basketbol, günümüzün en sıcak, en popüler ve katılımcısı en yüksek spor dalıdır. Türkiye Basketbol Federasyonu gelişen, çağdaş ve trend olan bu sporu sahiplenerek gençliğe spor, müzik, eğlence dolu bir şenlik ortamında, ortak tutkuların paylaşıldığı bir platform yaratmaktadır" dediler. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçay'da Sokak Basketbolu Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement