Akdağmadeni İlçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni İlçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı

Akdağmadeni İlçesinde İstiklal Marşı\'nın Kabulü Kutlandı

Akdağmadeni ilçesinde İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendiAkdağmadeni Şöhrettin Duygu Anadolu Lisesi Salonu’nda yapılan etkinliğe Garnizon Komutanı Yusuf Özkan, Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ, Şube Müdürleri Ömer Özdemir, Yaşar Bilir, daire müdürleri okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

11.03.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdağmadeni ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenlendi

Akdağmadeni Şöhrettin Duygu Anadolu Lisesi Salonu'nda yapılan etkinliğe Garnizon Komutanı Yusuf Özkan, Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ, Şube Müdürleri Ömer Özdemir, Yaşar Bilir, daire müdürleri okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ, İstiklal Marşı'nın sıradan bir şiir olmadığını Mehmet Akif Ersoy'u anlamamız, anlatmamız ve yeni nesillere öğretilmesi gerektiğini söyledi. Karadağ, "Allah bu millete yeni bir İstiklal marşı yazdırmasın İnşaallah böyle bir duruma düşmeyiz." dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Tarih Öğretmeni Suna Koçbulut yaptı. Koçbulut, "Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı dünyadaki en haklı, en kutsal savaşlardan birini, sömürgeciliğe karşı verilmiş ilk kurtuluş savaşını, ulusal haykırışı, direnişi, heyecanı anlatan eşsiz bir yapıttır.Mehmet Akif güçlü anlatımıyla seçkin bir eser oluşturmuş, özlü dizeleriyle ulusumuzun, ülkesine yönelen tehditlere kararlılıkla direneceğini; bağımsızlığını koşullar ne olursa olsun koruyacağını dünyaya duyurmuştur.İmkansızlıklar içindeki halkımıza o çetin koşullarda umut,güven,inanç aşılayan bu dizeler, aynı zamanda Türk Ulusunun tarihinden getirdiği yüce kişilik özelliklerini, yüksek ruhunu, saygı soylu duygularını, düşüncelerini betimleyen edebi bir anıttır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilerin şiirlerin okunması İstiklal Marşının her kıtası bir öğrenci tarafından okunmasıyla tören sona erdi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni İlçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement