Akdeniz'deki Göçmen Faciası - Son Dakika
Güncel

Akdeniz'deki Göçmen Faciası

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Avrupa'daki göçmen sorunu ile ilgili olarak "Daha fazla hayat kaybedilmeden harekete geçmeye olduğu kadar bütün yönleriyle daha iyi mülteci yönetimi için kapsamlı yaklaşıma ihtiyacımız var" dedi.

21.04.2015 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Avrupa'daki göçmen sorunu ile ilgili olarak "Daha fazla hayat kaybedilmeden harekete geçmeye olduğu kadar bütün yönleriyle daha iyi mülteci yönetimi için kapsamlı yaklaşıma ihtiyacımız var" dedi.

Juncker, resmi ziyaret kapsamında geldiği Viyana'da Avusturya Başbakanı Werner Faymann ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, mülteci sorunun acil çözüm beklediğini ifade etti.

AB'nin harekete geçmesinin ahlaki ve insani zorunluluk olduğunu söyleyen Junker, "İnsanların yaşamları söz konusu. Çabalarımızı artırmalıyız" dedi. Jurker, komisyon olarak üye devletler ile yeni Avrupa Mülteci Stratejisi'ni hazırlamaya çalıştıklarını aktardı.

Mülteci sorununa "ortak bir Avrupa cevabı" vermek gerektiğine işaret eden Junker, "Daha fazla hayat kaybedilmeden harekete geçmeye olduğu kadar bütün yönleriyle daha iyi mülteci yönetimi için kapsamlı yaklaşıma ihtiyacımız var" diye konuştu.

Başbakan Faymann ise konuşmada, "Batan gemide ölen insanlar, taşıyıcıların insanlara daha iyi bir yaşam vadederek sorumsuzca para kazandıklarının bir kanıtıdır. Bizim görevimiz ise suda çırpınanları kurtarmak. Bu girişim ise temel, teknik ve insan kullanımı ve aynı zamanda mali kaynaklar gerektirir" dedi.

Göçmen sorunun Avrupa'nın sorunu olduğunu, Malta ve İtalya'nın bu konuda yalnız bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Faymann, "Biz bir dayanışma ifadesi olarak mültecilerin dağılımını destekleyip her ülkenin katkıda bulunması gerektiğini düşünüyoruz. Diğer ülkelerin katılımıyla kapasite büyür" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdeniz'deki Göçmen Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement