Akdeniz Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci

Akdeniz Üniversitesinde 11 bin öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

17.06.2016 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesinde 11 bin öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda düzenlenen törene, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezun olacak öğrencilerin selamlama yürüyüşüyle başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Mezun öğrenciler adına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Onur Sarıkaya, engelli öğrenci Tuğba Ak ve yurt dışından gelen öğrencileri temsilen Sezar Nikeys Elebou konuşma yaptı.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal da konuşmasında, Akdeniz Üniversitesi ailesinin bir ferdi olmaktan her zaman gurur duyduğunu dile getirdi.

Üniversitenin bilimi ve bilimsel bilgi üretimini önceleyerek yoluna devam ettiğini belirten Ünal, "Akdeniz Üniversitesi 30 yılı aşan geçmişiyle, 60 bin öğrencisi, 19 fakültesi, 4 yüksek okulu, 11 meslek yüksek okulu, 1 konservatuvar ve 7 enstitüsü olan büyük ve köklü bir üniversitedir." dedi.

Fizik profesörünün mezuniyet sevinci

Sanat alanında lisans eğitimi almak için rektör yardımcılığı ve dekanlık görevini bırakan ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden ikincilikle mezun olan 60 yaşındaki fizik profesörü Dilek Dadaylı Paktaş da kep atarak sevincini diğer mezunlarla paylaştı.

Paktaş, Rektör Vekili Ünal'a, kendisinin yaptığı Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın portresini hediye etti.

Tören sonunda mezunlar keplerini havaya fırlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdeniz Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement