Akgöl Eski Güzelliğine Kavuşacak - Son Dakika
Yerel

Akgöl Eski Güzelliğine Kavuşacak

Çeltik'e Bağlı Küçükhasan Beldesinde Bulunan Akgöl'ün Eski Haline Getirilmesi ile İlgili Pilot Çalışmaların Devam Ettiği Bildirildi

17.01.2011 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeltik'e bağlı Küçükhasan Beldesinde bulunan Akgöl'ün eski haline getirilmesi ile ilgili pilot çalışmaların devam ettiği bildirildi. İl Genel Meclis üyesi Ramazan Sargın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda su deposu olan Akgöl'ün, 1980'li yıllar da yapılan yanlış bir uygulamayla kurutulduğunu, beldenin havasının ve doğasının bozulduğunu söyledi.

Kurumuş olan göl havzasında bazı yatırımcıların tarım yapmak için talepte bulunduklarını dile getiren Sargın, şunları kaydetti:

'Göl havzasında tarım yapma talebinin gelmesi üzerine yetkililerin durumu gerekli kurum ve kuruluşlara bildirdi. Girişimler sonucu Almanya- Türkiye Çevre Bakanlıklarının ortaklaşa hazırladığı 'Kurutulmuş sulakların eski haline getirilmesi' projesi kapsamında Türkiye'de ilk defa Akgöl eski haline getirilecek. Bu projeyle Akgöl'deki kurutma kanalları kapanacak. Bölge ağaçlandırılacak. Kuş barınakları oluşturulacak. Balık yavruları bırakılacak. Mevcut gölet seti güçlendirilerek Türkiye'de ilk ve pilot olarak yapılacak olan kurutulmuş sulak alanların eski haline getirilmesi projesinin maliyetini Almanya ve Türkiye Çevre Bakanlıkları tarafından karşılanacak. Bakanlık yetkililerin 14 Ocak günü Akgöl'de inceleme yaptılar. Önümüzdeki hafta içinde alanda çalışmalar başlayacak.'

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Akgöl'ün eski canlılığına kavuşacağını vurgulayan Sargın, Akgöl'ün balık ve kuşların barınma alanı haline gelmesiyle bölgenin doğasının değişeceğini eski güzelliğine kavuşacağını belirtti.

(AB-GNG-RIF-MHD) - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akgöl Eski Güzelliğine Kavuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement