Akhisar, Kurtuluşunun 92. Yıldönümünü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Akhisar, Kurtuluşunun 92. Yıldönümünü Kutladı

Akhisar, Kurtuluşunun 92. Yıldönümünü Kutladı

Akhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

06.09.2014 18:24

Akhisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar Milli Egemenlik Meydanında Atatürk Anıtına çelenk koyularak başladı. Törene Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Coşkun Bumin, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner katıldı. Sağlık Meslek Lisesinden bir öğrenci tören alanında bayıldı. 112 Ambulans yerinde ilk müdahaleye yaparak öğrenciyi hastaneye kaldırdı.

İkinci kutlama programı Akhisar Belediye Meclis Salonunda saat 10.00'da başladı. Günün önemini belirten konuşmayı Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptı. Salih Hızlı, "Pek çok tarihçi tarafından birinci dünya savaşının ardından sözde galipler bu savaşın mağdurlarını paylaşma ve yağmalama hakkını kendilerinde gördüler. İmzalatılan anlaşmalar ile yağmayı, bir ulusu, bir ülkeyi, insanlığı yağmalamayı evrensel bir hukuk haline dönüştürdüler. Bu sayede hiçbir engelle karşılaşmadan bütün ülkeyi rahatça işgal edebileceklerdi. Ancak umdukları gibi olmadı. Trablusgarp'tan bu yana savaşan bu ülke direnmeye devam etti. Akhisarlılarda bu direnişin ön saflarında yer aldılar. İzmir'in kuzey cephesinde gösterdikleri kahramanlıklarla cephe gerisinde düzenli orduların kurulmasını sağladılar. 5 Eylül 1922'de Bakırlı Saçlı Efe ve 5. Süvari Kolordu Komutanı Fahrettin Altaylı ile 6 Eylül 1922'de kurtuluşumuz ilan edildi. Akhisarlılar yorgun ve yoksuldu. Bu yorgunluklarını ve yokluklarını ecdatlarından gelen onurla harmanlayıp bağımsızlığa ulaşmanın gururunu yaşıyorlardı. Bizlerde bugün bu kahramanların torunları olarak onlara yakışır bir şekilde yarınlarımızı inşa ediyoruz. Yükümüz ağır ve yolumuz uzun olsa da kararlılığımızla aynı medeniyetin mirasçıları olarak görevimizin farkındayız. 92 yıl sonra bugün başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Daha sonra Akhisar Ticaret Borsası Okulu öğrencilerinden Beyza Yağçı (Bu Vatan Kimin), Hümeysa Atakyılmaz (Bayrak) Şiirleri okumasından sonra Mehmet Keskinoğlu Ortaokulu Din ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mustafa Kuzucuk, kendi arşivinden, Akhisar'ın Kurtuluş Savaşındaki Yeri ve Önemi" anlatan konuşmayı yaptı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhisar, Kurtuluşunun 92. Yıldönümünü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement