AKİLDER, Filistin İçin Sahur Vakti Kıyamda - Son Dakika
Yerel

AKİLDER, Filistin İçin Sahur Vakti Kıyamda

AKİLDER, Filistin İçin Sahur Vakti Kıyamda

Akçakale İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (AKİLDER) Filistin halkı için sahur vakti duaya durdu.

18.07.2014 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dernek üyeleri dünyanın değişik bölgelerinde zulme uğrayan tüm Müslümanlar için sahur vakti bir araya gelerek duaya durdu. Özellikle son günlerde İsrail devleti tarafından Filistin halkına karşı başlatılan toplu katliamları kınamak ve dünyanın sessiz kalışına tepki göstermek amacıyla bir araya geldiklerini söyleyen üyelerin buluşmasına halk da ilgi gösterdi.

Geceye katılım gösteren yüzlerce vatandaş zulme ve katliamlara sessiz kalınmayacağını ifade ederek, en azından dua ederek tepki göstermek istediklerini ifade etti.

Buluşmada AKİLDER Başkanı Halil Kahraman katliamlara sessiz kalınmasının zulme ortak olmakla eşdeğerde olacağını ifade etti.

Kahraman yaptığı açıklamada; "Yeryüzünün değişik coğrafyalarında özellikle Müslüman kardeşlerimize yapılan katliamlara sessiz kalmak bu zulümleri onaylamak anlamına gelmektedir. Biz de Akçakale İmam Hatip Lisesi Mezunları Ve Mensupları Derneği (AKİLDER) olarak bu zulme seyirci kalmamak için gece namazı ve gıyabi cenaze namazı kılmak istedik. Özellikle İsrail Terör Devletinin Filistin halkına karşı orantısız savaş olanaklarını kullanarak başlattığı bu merhametsiz saldırıya bir tepki koymak istedik. Biz yeryüzünde ırkı, mezhebi, coğrafyası nerede olursa olsun zulme uğrayan herkes için dua ediyoruz. Bu mübarek ramazan ayında İsrail'in Filistinli kardeşlerimize karşı başlattığı bu savaşa dur demek ve orada şehit olan bütün kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazını kılmak istedik. bu gecede bizi yalnız bırakmayan bütün kardeşlerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel AKİLDER, Filistin İçin Sahur Vakti Kıyamda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement