Akıllı Telefonlar Şaşılığa Neden Olabiliyor ! - Son Dakika
Teknoloji

Akıllı Telefonlar Şaşılığa Neden Olabiliyor !

Akıllı Telefonlar Şaşılığa Neden Olabiliyor !

Kuzey Kore'de Chonnam Ulusal Üniversite hastanesinde yapılan incelemeler ve deneylere göre özellikle çocuklarda fazla telefon kullanımı şaşılığa sebep olabiliyor.

24.04.2016 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Kore'de Chonnam Ulusal Üniversite hastanesinde yapılan incelemeler ve deneylere göre özellikle çocuklarda fazla telefon kullanımı şaşılığa sebep olabiliyor. Detaylar haberimizde ..

Akıllı telefonlar hayatımıza sayısız yarar kazandırıyor. Fakat çok yararı var diye zararı yok diye de bir şey diyemeyiz her şeyin aşırısı zarar . Bu zararların boyutları psikolojik de olabiliyor fiziksel de olabiliyor. Normalde ayaktayken telefona baktığımız zaman bu boyun kısmında ve omurilik sisteminde bir takım sıkıntılara yol açabiliyor . Eklemler zedelenebiliyor veya ağrılar olabiliyor.

Kuzey Kore'deki bu hastanede gerçekleştirilen araştırma sonucunda fazla kullanımın şaşılığa neden olduğu sonucu ortaya çıktı. 7-16 Yaş arasındaki çocuklarda gerçekleştirilen bu araştırma sonucunda yaklaşık 4-8 saatlik bir akıllı telefon kullanımı sonucu içe doğru bir şaşılığın oluştuğu belirtildi bazı çocuklarda. İçe şaşılığın sonucuda bildiğimiz şaşılık hastalığı oluşabiliyor.

Bu yüzden çocuklarda teknoloji kullanımının aileleri tarafından sınırlandırılması en doğru şey diyebiliriz.

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Akıllı Telefonlar Şaşılığa Neden Olabiliyor ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement