Akrep ve Yılan Sokmaları - Son Dakika
Yerel

Akrep ve Yılan Sokmaları

Uzmanlar, havanların ısınmasıyla akrep ve yılanların çalılıklarda, çatlaklarda ve taş altlarında yaşadığı ve bu tür yerlerde bulunmamaya özen gösterilmesi konusunda uyardı.

22.05.2015 16:34

Uzmanlar, havanların ısınmasıyla akrep ve yılanların çalılıklarda, çatlaklarda ve taş altlarında yaşadığı ve bu tür yerlerde bulunmamaya özen gösterilmesi konusunda uyardı.

Gercüş Devlet Hastanesi'nde İç Hastalıklar Uzman Doktor Filiz Ertekin, Akrep ve yılan sokmalarında hastaların en kısa sürede bir sağlık merkezine götürülmesi gerektiğini söyledi.

Akreplerin hava karardığında ortaya çıktığına dikkati çeken Ertekin, "Bu nedenle kamp yaparken ve arazide iken doğrudan zeminde yatılmamalı, gece yalın ayak dolaşılmamalıdır. Tarla ve bağlarda kapalı ayakkabı ya da bot giyilmeli, evlerde ve damlarda serili yataklarda yatılmamalı, cibinlik kullanılmalıdır" dedi.

Ertekin, akrep ve yılan sokmasında sakin olunması ve ısırılan bölgenin mümkün mertebe hareket ettirilmemesi gerektiğini kaydetti.

"Isırılan yer bol sabunlu su ile yıkanmalı, açık yara varsa temiz bir bezle örtülmelidir" diyen Ertekin, şunları kaydetti:

"Zehrin vücuda yayılmasını engellemek için yaranın yaklaşık 10 santimetre üstünden kravat ya da bir bezle iki parmağın altından geçebileceği şekilde sarılmalıdır. Yılan sokmalarında da ısırılan bölgenin tam kalp hizasında tutulması; kalp seviyesinin altında veya üstünde tutulmaması gerekir. Akrep ve yılan sokmalarında hastalar en kısa sürede bir sağlık merkezine götürülmelidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akrep ve Yılan Sokmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement