Aksaray'da Karaciğer Kisti Taraması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da Karaciğer Kisti Taraması Yapıldı

Aksaray'ın Sultanhanı ve Yenikent beldelerinde hayvancılıkla uğraşan yaklaşık 4 bin kişiye karaciğer kisti taraması yapıldı.

12.09.2015 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'ın Sultanhanı ve Yenikent beldelerinde hayvancılıkla uğraşan yaklaşık 4 bin kişiye karaciğer kisti taraması yapıldı.

Hacettepe Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Okan Akhan, Prof. Dr. Devrim Akıncı ve Doç. Dr. Türkmen Turhan Çiftçi'nin öncülüğündeki 20 kişilik uzman ekip tarafından gerçekleştirilen taramalarda, hastalık tespit edilen vatandaşlar hastanelere sevk edildi.

Doç. Dr. Türkmen Turhan Çiftçi, yaptığı açıklamada, önlenebilir bir hastalık olan kist hastalığı hakkında vatandaşları bilgilendirmek için bu çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Projenin Avrupa Birliği tarafından desteklendiğini aktaran Çiftçi, "Ülkemiz genelinde bölgesel taramalar yapıyoruz. Yapılan taramalarda hastalığın ülkemiz genelinde sıklığını belirleyerek, rahatsızlığı olan vatandaşlarımızı tespit edip, sevk ettiğimiz hastanelerde ücretsiz tedavilerini sağlıyoruz. Amacımız, kistten doğacak kanser hastalığını erken tespit edip, tedaviye yardımcı olmaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aksaray'da Karaciğer Kisti Taraması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement