Aksaray'da Turizm Haftası, Sultanhanı Beldesinde Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Aksaray'da Turizm Haftası, Sultanhanı Beldesinde Kutlandı

Aksaray’da Turizm Haftası bu yıl, Sultanhanı beldesinde düzenlenen programla kutlandı.

17.04.2014 12:17

Aksaray'da Turizm Haftası bu yıl, Sultanhanı beldesinde düzenlenen programla kutlandı.

Selçuklu döneminin en önemli kervansarayları arasında gösterilen Sultanhanı önünde düzenlenen program, halı ve geleneksel el sanatları sergisinin açılışıyla başladı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, programda yaptığı konuşmada, kutlama için Sultanhanı'nın seçilmesinin özel bir anlamının olduğunu belirtti.

Beldeye ismini veren Sultanhanı'nın Selçuklu döneminin en önemli eserlerinden biri olduğunu, olabildiğince sağlam bir şekilde ayakta durduğunu ifade eden Ataklı, "Yüzyılların yıpranmışlığını hissettirmeden dimdik ayakta duruyor. Bu değerlerimizi öncelikle biz bileceğiz daha sonra diğer insanlara bunları anlatacağız. Buraya gelip ziyaret etmelerine imkan sağlayacağız. Kültürümüzün, değerlerimizin farkına varacağız. Bunları yaparken turizm faaliyetleri gerçekleşecek, değişik etkinliklerde bulunarak bundan istifade edilecektir" dedi.

Aksaray'ın turizm ve kültür varlığı bakımından zengin bir il olduğunu ancak bundan yeteri kadar istifade edemediğinin görüldüğünü anlatan Ataklı, "Ülkeler sahip oldukları değerlerin kıymetini bilip gelecek nesillere aktardıkları takdirde kıymet ve itibar kazanırlar. Bizler de halk ve idareciler olarak görevimiz yapacağız. Aksaray'ın turizm değerleriyle hak ettiği yere gelmesi için hep beraber gayret göstereceğiz' diye konuştu.

Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan ise Aksaray'ın tarım, sanayi ve ticaretiyle beraber turizmi de gelişen önemli bir şehir olduğunu söyledi.

Aksaray'ı 2012 yılında 700 bin, 2013 yılında ise 853 bin turistin ziyaret ettiğini ifade eden Doğan, "2014 yıl ve ilerleyen yıllarda 1 milyon turist hedefliyoruz. Konaklama tesislerinin sayısı artıyor. Önemli yatırımlarla Aksaray sadece ziyaret edilen bir yer değil konaklama yapılan bir turizm kenti olaca" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye ve ödülleri verildi. Program Devlet Halk Dansları Topluluğu gösterileri ve Türk Halk Müziği Sanatçıları Mine Gez ve Mihriban Türkmen konseriyle devam etti.

Programa Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Sultanhanı belde Belediye Başkanı Fahri Solak ve çok sayıda davetli katıldı. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aksaray'da Turizm Haftası, Sultanhanı Beldesinde Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement