Aksaray'dan "Babayiğit"E Destek Sözü - Son Dakika
Ekonomi

Aksaray'dan "Babayiğit"E Destek Sözü

Aksaray'da müteahhitler, yerli otomobile destek olmak amacıyla, üretilecek ilk 68 otomobili almaya talip olduklarını duyurdu AKMÜB Başkanı Gümüşsoy: "Bizler, maalesef babayiğit olamıyoruz ama o 'babayiğit'e katkı sağlamak istiyoruz.

10.12.2014 12:17

Aksaray Müteahhitler Birliği (AKMÜB), yerli otomobile destek olmak amacıyla üretilecek ilk 68 otomobili almaya talip olduklarını duyurdu.

AKMÜB Başkanı İsmail Gümüşsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ekonomik gelişmenin artarak devam ettiğini, sivil toplum kuruluşu olarak yerli otomobil üreticilerine destek olmak istediklerini söyledi.

Yönetim kurulu toplantısında, yerli otomobil üretimi yapacak firmaya destek olmak adına karar aldıklarını belirten Gümüşsoy, "Toplantımızda, bu sürece nasıl katkı sağlayabileceğimiz konusunda, arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunduk. Daha sonra bunu üyelerimizle paylaştık. Üyelerimiz de sürece katkı sağlamamızdan onur duydular. Şehrimizin plakası 68 olduğundan, üretilecek ilk 68 otomobili almaya talip olduk" diye konuştu.

Türkiye'de bugüne kadar yerli otomobil üretilmemesinin kendilerini üzdüğünü vurgulayan Gümüşsoy, şunları kaydetti:

"Hükümetimizin yerli otomobile destek vermesi, bizleri de destek olmaya teşvik etti. Ülkemizde otomobil fabrikası kurulma aşamasına geldiği an 68 otomobilin parasını peşin olarak firmaya yatırıp üretime geçtikten sonra araçlarımızı alacağız. Bizler, maalesef babayiğit olamıyoruz ama o 'babayiğit'e katkı sağlamak istiyoruz. Umarım katkımız olur. Diğer kurum ve kuruluşlar da bu şekilde destek olabilirler. Bu adımı, firmanın araç pazarlama, pazar bulma endişesi duymaması düşüncesiyle atıyoruz." - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Aksaray'dan 'Babayiğit'E Destek Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement