Akşehir Belediye Başkanı Oğul Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Akşehir Belediye Başkanı Oğul Açıklaması

Abdülkadir Oğul, "Birçok değerli koleksiyonun yer alacağı Nidai Ergun Müzesi'nin Akşehir'e kazandırılması gerekir" dedi.

16.03.2014 16:19  Güncelleme: 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, kantarlar, seramikler, tıp malzemeleri, deniz kabukları gibi birçok değerli koleksiyonun yer alacağı Nidai Ergun Müzesi'nin Akşehir'e kazandırılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Oğul, yaptığı açıklamada, Akşehirli Hasan Muallim'in oğlu Nidai Ergun'un yıllardır koleksiyonerlik yaptığını ifade etti.

Biriktirdiği değerli eserleri, adına açılacak Nidai Ergun Müzesi ile Akşehir'e kazandırılmak istediklerini belirten Oğul, şunları kaydetti:

"Akşehir Belediye Fidanlığı içindeki inşaatı bu yıl içinde tamamlanacak olan Nasreddin Hoca Kültür Merkezi içindeki 500 metrekarelik sergi salonu Nidai Ergun Müzesi için uygun mekandır. Nidai Ergun'un değerli koleksiyonunu, bu 500 metrekarelik alanı dolduracak durumdadır. Bu müze sayesinde Akşehir müzeler şehri haline dönüşecek ve çok sayıda turist ilçemize gelecek. Kantarlar, seramikler, tıp malzemeleri, deniz kabukları gibi birçok değerli koleksiyonun yer alacağı Nidai Ergun Müzesi'nin Akşehir'e kazandırılması gerekir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akşehir Belediye Başkanı Oğul Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement