Akşehir Onur Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Akşehir Onur Günü Kutlandı

Milli Mücadele döneminde Batı Cephesi Karargahı göreviyle önemli bir rol üstlenen Akşehir'de, taarruz hazırlıklarının sona ererek karargahın taşındığı 24 Ağustos 1922 tarihi anısına her yıl düzenlenen Akşehir Onur Günü etkinlikleri bu yılda coşkuyla kutlandı.

24.08.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Mücadele döneminde Batı Cephesi Karargahı göreviyle önemli bir rol üstlenen Akşehir'de, taarruz hazırlıklarının sona ererek karargahın taşındığı 24 Ağustos 1922 tarihi anısına her yıl düzenlenen Akşehir Onur Günü etkinlikleri bu yılda coşkuyla kutlandı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından çelenk sunuldu.

Akkaya, yaptığı konuşmada, Akşehir'in Kurtuluş Savaşı'nda çok önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Akşehir'in 9 ay 10 gün Batı Cephesi Karargahı'na ev sahipliği yaparak bağımsızlık mücadelesinin kazanılmasında hayati bir rol oynadığını belirten Akkaya, şunları kaydetti:

"1921 kasım ayı ortalarında Alagöz'den Akşehir'e taşınan Batı Cephesi Karargahı 24 Ağustos 1922 tarihine kadar Akşehir'de karargah görevini ifa etmiştir. İstiklal savaşının zaferle sonuçlanarak milletimizin kaybetmekte olduğu istiklalinin  yeniden kazanmış olmasında Akşehir'in cephe karargahı seçilmesindeki isabetli kararın yanında halkın Türk istiklaline bütün varlığıyla inanmış olmalarının çok büyük etkisi bulunmaktadır."

Konuşmaların ardından, Akşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından konser verildi.

Daha sonra törene katılan protokol üyeleri mehter gurubu eşliğinde Akşehir Batı Cephesi Karargahı Müzesi'ne gittiler.

Akşehir Onur Günü kutlamalarının çeşitli programlarla devam edeceği bildirildi.

Törene Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, daire ve kurum amirleri, şehit aileleri,  gaziler ve vatandaşlar katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akşehir Onur Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement