Akseki'de 800 Yıllık Mahalle, Turistlerin Gözdesi - Son Dakika
Yerel

Akseki'de 800 Yıllık Mahalle, Turistlerin Gözdesi

Tarihi dokusu asırlardır korunan Akseki ilçesine bağlı Sarıhacılar Mahallesi, bu yıl 27 bin 500 yerli ve yabancı turisti ağırladı.

14.07.2015 11:21

Tarihi dokusu asırlardır korunan Akseki ilçesine bağlı Sarıhacılar Mahallesi, bu yıl 27 bin 500 yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Sarıhacılar Mahallesi, depreme dayanıklılık sağlanması amacıyla kullanılan ahşap desteklerden dolayı "Düğmeli evler" olarak tanımlanan Osmanlı döneminden kalma yapıları, 400 yıllık camisi ve İpek Yolu ile her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor.

Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akseki'de 300'e yakın koruma altında sivil mimari örneği bulunduğunu söyledi. Sarıhacılar Mahallesi'nin kendine has bazı özellikleri olduğuna değinen Uysal, geçen yıla oranla yerli ve yabancı turist sayısında artış olduğunun altını çizdi.

Uysal, geçen yıl 22 bin yerli ve yabancı turistin geldiği mahalleyi, bu yıl 27 bin 500 turistin ziyaret ettiğini kaydetti.

Sarıhacılar'a özellikle Fransız, Alman ve Hollandalı turistlerin ilgi gösterdiğine işaret eden Uysal, "Gelen yerli ve yabancı turistler tarihi camiyi, tarihi düğmeli evleri, tarihi İpek Yolu'nu ve nisan ayında açılan müzeyi geziyorlar. Tarih ve kültürü bozulmamış mahallemize hayran kalıyorlar" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akseki'de 800 Yıllık Mahalle, Turistlerin Gözdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement