Akseki'de Zilalcıoğlu Konağı Kamulaştırıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Akseki'de Zilalcıoğlu Konağı Kamulaştırıldı

Akseki Kaymakamlığı ve Aksu Belediyesi, 1860 yılında Demirciler Mahallesi'nde yapılan Zilalcıoğlu Konağı'nı kamulaştırdı.

10.05.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akseki Kaymakamlığı ve Aksu Belediyesi, 1860 yılında Demirciler Mahallesi'nde yapılan Zilalcıoğlu Konağı'nı kamulaştırdı.

Zilalcıoğlu Konağı'nın mirasçıları ile imzalanan protokolle kamulaştırılan konağın, Akseki'deki kültürel etkinliklerde kullanılacağı bildirildi.

İmza töreninde konuşan Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, kültür miraslarını korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için belediye ile Akseki'deki tarihi konakların kamulaştırılma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Mirasçılardan Vergün Kaya ise, atalarından kalan ve halen ayakta olan tarihi konağın gelecek nesillere aktarılması için aile içinde böyle bir karar aldıklarını ifade etti.

Kaya, " Konak, 1850'li yıllarda dedelerimiz tarafından yaptırılmış. Konağın bodrum katı ile 3 katı bulunmaktadır. O günden bu yana konağımız halen ayakta. Hatta yaz aylarında konağı yazlık olarak kullanmaktayız. Bizlerden sonra konak Akseki'mizin hizmetinde kullanılacağından dolayı çok mutluyuz." dedi.

Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal da, 19. yüzyılda yapılan tarihi Zilalcıoğlu Konağı'nın kamulaştırılmasında yardımcı olan Zilalcıoğlu ailesine teşekkür etti.

Uysal, konağın kültürel ve benzeri fonksiyonda kullanılması için belgeleme ve restorasyon projesi hazırlama çalışmalarına başlandığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Akseki'de Zilalcıoğlu Konağı Kamulaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement