Aktar: "Performanları maksimum düzeye çıkartmaya çalışıyoruz" dedi. - Son Dakika
Yerel

Aktar: "Performanları maksimum düzeye çıkartmaya çalışıyoruz" dedi.

Aktar: "Performanları maksimum düzeye çıkartmaya çalışıyoruz" dedi.

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup takımlarından Aydınspor 1923'ün başına gelerek dört yıllık sözleşmeye imza atan teknik direktör Osman Aktar ve ekibi 7/24 çalışıyor.

25.08.2014 11:45  Güncelleme: 12:06

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup takımlarından Aydınspor 1923'ün başına gelerek dört yıllık sözleşmeye imza atan teknik direktör Osman Aktar ve ekibi, göreve geldiği andan itibaren 7/24 çalışmaya başladı.

Aydınspor 1923'te kriz dönemi sürerken göreve gelen Aydınlı teknik direktör Osman Aktar,göreve geldikleri günden bu yana sabah 07.00- gece 00.00 arasında mesai yaptıklarını söyledi. Göreve geleli yaklaşık 10 gün olan Aktar, bu süre içerisinde siyah-beyazlı kulüpte yönetim, teknik heyet ve futbolcu kadrosunun değişime gittiğini hatırlattı. Bu süreçte yalnızca sportif başarı beklenmemesi gerektiğini belirten Aktar, "İlk 11'de oynayan altı oyuncu takımda kaldı. Bu oyuncular, Ahmet Altın ,Bayram Çetin, Uğur, Erdi, Gürcan ve Sefa. Bu oyuncularımızdan omurga oluşturduk. Omurganın üzerine transferler yaptık. Gelen transferler isim olarak iyi oyuncular. Ancak, hazır değiller. Lige kadar takımı hazırlamaya çalışıyoruz. Performanları maksimum düzeye çıkartmaya çalışıyoruz" dedi.

Göreve geldikleri ilk günlerde futbolculara Aydınspor camiasını anlattıklarını kaydeden Aktar, "Futbolcularımıza net bir karar verin dedik. Gitmek isteyenlerin yolunu açtık. Kalan oyuncuların kafalarının ve psikolojilerinin rahatlaması için elimizden geleni yaptık. Sürekli özel görüşmeler yaptık. Kamplarda neler yaptıklarını sorduk, psikolojilerini rahatlatıp lige ve antrenmanlara hazırlamaya çalıştık. İki gecede iki bin çağrı aldım. Bunlardan cevap verebildiklerimle konuştum. Ekibimle birlikte ailemizi dahi bu dönemde ihmal ettik. Ama söz konusu Aydınspor ise gerisi teferruattır" ifadelerini kullandı.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞACAK

Aydınspor 1923'te taraftarın çok önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken Aktar, şunları söyledi: "Taraftarımız hep yanımızda. Aydınspor 1923 bir bina ise onlar hep bahçemizdeler Parçaları birleştirmek bize düşüyor. Taraftarımızla, medyamızla toplantılar yapacağız. Herkesin başarıya giden yolda bir rolü var. Bunun farkındayız. Birlikten kuvvet doğacak. Aydınspor sevgisi ortak paydamız olacak. Öncelikle kriz ortamını atlatacağız. Sonra ise ligdeki durumumuza bakacağız. 28-30 puan bandına ilk yarıda ulaşırsak neden play off veya şampiyonluğu hedeflemeyelim'Ancak, kümede kalmak da önemli. Kümede kaldığımızda kulübün önü açılacak. Biz burada olduğumuz sürece altyapının önü de açılacak"

ÇİĞLİ MAÇINI ANLATTI

Aydınspor 1923 BAL'dan profesyonel liglere yükselirken oynadığı tarihi Çiğli Belediyespor maçını da anlatan Aktar oyun planlarının notlarının hala evinde durduğunu söyledi. O günün anlatılamayacağını, yaşanması gerektiğini anlatan Aktar, şu ifadeleri kullandı:

"Kesinlikle kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. Şehri tanıdığım için taraftarın nasıl bir baskı kuracağını biliyordum. Maçtan önceki gece bakanımız ve idarecilerle oturduk. Maça çıkacak ilk 11'i anlattım. Oyun planımı söyledim.Golleri atan Saliou'yu, Emre Küçükokur'u hangi dakikalarda oyuna alacağımı notlarla anlattım. Bütün planlarımız dakika-dakika işledi. İnanan bir şehir, inanan bir takım o gün büyük işler başardı"

SKOR ÜRETEN BİR FORVET GEREK

Ligde pozitif ve göze hoş gelen bir ekip kurmayı amaçladıklarını belirten Aktar, kurmak istediği takımı şu sözlerle anlattı:

"Ayağa pas yapan, göze hoş gelen futbol oynayan bir ekip kurmak istiyoruz. Oyunun kontrolünü elimize alan bir takım olmak istiyoruz. Transfer yaparken bu unsurla dikkat ettik. Hep referans aldık. Skor üreten bir forvet almamız gerek. Arayışlarımız sürüyor. Alternatifli bir ekip kurduk" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aktar: 'Performanları maksimum düzeye çıkartmaya çalışıyoruz' dedi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement