Akyurt'ta Toplu Bayramlaşma Geleneği - Son Dakika
Yerel

Akyurt'ta Toplu Bayramlaşma Geleneği

Akyurt ilçesine bağlı Büğdüz Mahallesi'nde, toplu bayramlaşma geleneği sürdürülüyor.

28.07.2014 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akyurt ilçesine bağlı Büğdüz Mahallesi'nde, toplu bayramlaşma geleneği sürdürülüyor.

Büğdüz Mahallesi Muhtarı Salih Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneklere bağlı bir semt olduklarını belirtti.

Arefe günü başlayan toplu bayramlaşma etkinliğine, tüm mahalle halkının istisnasız katıldığın aktaran Uzun, şunları söyledi:

"Bayramlaşma geleneğimizi, biz büyüklerimizden gördüğümüz gibi aynen devam ettiriyoruz. Arefe günü ikindi namazıyla başlayan geleneğimize göre, önce ikindi namazı birlikte kılınır ve arkasından tüm mahalleli mezarlıkları birlikte ziyaret ederiz. Orada Kur'an-ı Kerim okunur ve hep birlikte dualar edilir. Bayram günü sabah namazına yine birlikte gidilir. Daha sonra bayram namazına katılan 7 yaşından 70 yaşına kadar herkes birlikte namazı kılar. Namaz bittikten sonra ilk çıkan sıraya girer. Ondan sonraki gelen bayramlaşmaya başlar, bu bayramlaşma son kişiye kadar devam ederek halka oluşturulur. Halkanın ortasına giren imam duasını yaptırdıktan sonra, tüm mahalleli evlerine gider."

Uzun, mahallelerde düzenlenen bayram etkinliklerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, geleneklere göre yeni damatların ailelerini de ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden İhsan Yiğiner ise, bu geleneğin atalardan kalan bir miras olduğunu belirterek, "Biz de bu mirası sürdürüyoruz. Bayramlaşma birlik ve beraberliğimiz artmasını sağlıyor. Bayramlaşma sayesinde herkes birbirini tanıyor" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akyurt'ta Toplu Bayramlaşma Geleneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement