Alanya'da Arıtmalar Sorunsuz Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Alanya'da Arıtmalar Sorunsuz Çalışıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yatırımlarla, Alanya ilçesindeki 6 arıtma tesisi ve 30 terfi istasyonunun sorunsuz çalışmaya başladığı bildirildi.

25.08.2016 11:29

Antalya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yatırımlarla, Alanya ilçesindeki 6 arıtma tesisi ve 30 terfi istasyonunun sorunsuz çalışmaya başladığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğünün Alanya'daki 6 arıtma tesisi ve 30 terfi istasyonunun sağlıklı bir şekilde çalışması için 2 yılda yaptığı yatırımların meyvesini verdiği belirtildi.

Alanya'daki bazı arıtmalarda yaşanan sorunların ASAT'ın yaptığı önemli yatırımlarla ortadan kaldırıldığına değinilen açıklamada, "Bütün arıtma tesislerinin bakımı ve araç gereç bakımından donanımı sağlanırken, terfi istasyonlarının tamamı da elden geçirildi. 2014 yılından sonra 2015 ve 2016 yılları arıtmalar açısından sorunsuz geçen yıllar olarak dikkat çekti. Arıtmaların ve terfi istasyonlarının periyodik bakımları sürekli yapılırken, Konaklı Terfi İstasyonu, Konaklı Arıtması ve Oba Terfi İstasyonuna 10 yeni motor takıldı. Yeni motorlarla hem terfi istasyonları hem de arıtma tesisleri daha da verimli çalışmaya başladı." bilgisi verildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ise şunları kaydetti:

"Büyükşehir Yasası'nın hayata geçirilmesiyle 2014 yılında Alanya'da birçok alanda sıkıntıların yaşandığı bir geçiş dönemini hep birlikte yaşadık. Sorunları ortadan kaldırmak için Büyükşehirin tüm birimleri Alanya'da gece gündüz çalıştı. Alt yapıda sorunları gidermek için ASAT Genel Müdürlüğü çok önemli yatırımları Alanya'ya getirdi. Yatırımlarla bir dönem sorun olan arıtma tesisleri ve terfi istasyonları, tamamen modernize edildi. 2015 ve 2016'da bu anlamda çok ciddi bir sorun yaşanmadı. İhtiyaç duyulan her türlü yatırım bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Alanya'ya yapılacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alanya'da Arıtmalar Sorunsuz Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement