Alanya'da Çözüm Masasına 6 Ayda Rekor Başvuru - Son Dakika
Yerel

Alanya'da Çözüm Masasına 6 Ayda Rekor Başvuru

Alanya\'da Çözüm Masasına 6 Ayda Rekor Başvuru

28 Ocak 2015 tarihinde açılan Alanya Belediyesi Çözüm Masası’na 6 ayda 10 bin 690 başvuru yapıldığı ve sorunların yüzde 91’i çözüldü.

29.07.2015 13:04

28 Ocak 2015 tarihinde açılan Alanya Belediyesi Çözüm Masası'na 6 ayda 10 bin 690 başvuru yapıldığı ve sorunların yüzde 91'i çözüldü.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından 28 Ocak 2015 tarihinde hizmete açılan Çözüm Masası, vatandaşlar için yaşadığı sorunlar karşısında en iyi çözüm ortağı oldu. 6. ayını dolduran merkeze şimdiye kadar 10 bin 690 başvuru yapıldığı, 1 şef, 7 operatör ve 2 danışma görevlisiyle 7/24 hizmet veren Çözüm Masası'nın günde ortalama 250 çağrıya yanıt verdiği belirtildi.

TALEPLERİN YÜZDE 91'Nİ SONUÇLANDIRILDI

Merkezin hizmetleri ve vatandaşlardan gelen taleplere ilişkin bilgi veren Çözüm Masası sorumlusu Pınar Ataş İmamoğlu, 6 ayda bir çok şikayet aldıklarını, bunların yüzde 91'ine olumlu yanıt verdiklerini söyledi. İmamoğlu, yüzde 9'luk kısmın ise devam eden çalışmalar olduğunu belirtti. Halkın kendilerine farklı yollardan ulaşabildiğini kaydeden Pınar Ataş İmamoğlu, 444 82 07 numarasını vatandaşların benimsendiğini, sosyal medyadan da çok sayıda başvuru aldıklarını söyledi.

ŞİKAYETLERİN BİR ÇOĞU YETKİ ALANI DIŞINDA

Alanya Belediyesi Çözüm Masası'nın belediyenin hizmet alanına girmeyen konularda da çok sayıda şikayet ve talep aldığını belirten Çözüm Masası sorumlusu İmamoğlu, "İlaçlama, içme suyu, arıtma, halk otobüsleri, elektrik sorunları, karayollarını ilgilendiren birçok konuda telefon alıyoruz. Hizmet alanımıza girmeyen sorun ve talepleri Büyükşehir, EDAŞ ve Karayolları gibi ilgili kurumlara yönlendiriyoruz. İş yükümüzü arttırmasına rağmen biz bu başvuruları da gerekli kurumlara ileterek yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

MOBİL EKİP HİZMETE GİRECEK

Çözüm Masası'nın önümüzdeki günlerde mobil ekip hizmetini de sunacağını belirten Umamoğlu, gezici ekiplerin sokak ve mahalleleri gezerek sorunları yerinde tespit edeceklerini söyledi. Hizmetten memnun olan vatandaşların Çözüm Masası'nı aradığını belirten Pınar Ataş İmamoğlu, "Vatandaşlar, Çözüm Masası'nı sadece sorunları için değil, ilettikleri sorunlara çözüm üretilince teşekkür etmek için de arıyor" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alanya'da Çözüm Masasına 6 Ayda Rekor Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement