Alanya'da Ruslar, Mısır'da Ölenler İçin Dua Etti - Son Dakika
Güncel

Alanya'da Ruslar, Mısır'da Ölenler İçin Dua Etti

Alanya\'da Ruslar, Mısır\'da Ölenler İçin Dua Etti

Alanya'da yaşayan Ortodoks Ruslar, Hıdır İlyas mevkiindeki tarihi Hıdrellez Kilisesi'nde pazar ayini için bir araya geldi.

25.08.2013 17:09

Alanya'da yaşayan Ortodoks Ruslar, Hıdır İlyas mevkiindeki tarihi Hıdrellez Kilisesi'nde pazar ayini için bir araya geldi. İstanbul'daki Patrikhane'de görevli Yunan rahip Pater Visarion'un yönettiği ayine katılan Ruslar, mum yaktı, ilahi ve dualar okudu.

HERKESİN DİNİ VAZİFESİ

Alanya Rus Dili Konuşanlar, İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, Alanya'da yaşayan Hristiyanlar için ayda bir pazar günü ayin düzenlendiğini söyledi. Yerleşik yabancılara ibadet fırsatı verilmesinin çok güzel hizmet olduğunu belirten Anzhela, İnsanlar kendi inancını ve dinini burada rahatlıkla yaşayabiliyor. Bugün dünyada yaşanan olaylarda hayatını kaybeden, özellikle Mısır'da ölenler için de dua edildi. O insanlar için dua etmek herkesin dini vazifesidir diye konuştu.

DUASI KABUL OLDU

Alanya'da yaşayan Rusça, İngilizce ve Türkçe öğretmeni Rus Polina Akar ise Nevruz Bayramı için 2 yıl önce dağda düzenlenen kutlamaya katıldım. Orada kutlamadan önce herkes dua etti. Ben de 'ibadet edebilmek için böyle bir kilise imkanımız olsaydı' diye dua ettim. 1 yıl geçmeden burada ayin yapmaya başladık. Duam kabul oldu. Bunun için çok mutluyum. Alanya merkezde bir kilise olsaydı daha iyi olurdu, ancak ulaşım sorunu çözülürse bizim için fark etmez. Burası bizim için çok kutsal bir yer dedi.

Alanya'da yaşayan Ruslar için bir sonraki ayin 29 Eylül'de düzenlenecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya'da Ruslar, Mısır'da Ölenler İçin Dua Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement