Alanya'da Su Şebekeleri Yenileniyor - Son Dakika
Yerel

Alanya'da Su Şebekeleri Yenileniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ekipleri, Alanya'da yetersiz kalan su şebekelerini yenilemek için çalışma başlattı.

26.07.2015 15:35

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ekipleri, Alanya'da yetersiz kalan su şebekelerini yenilemek için çalışma başlattı.

Akdam, Emişbeleni, Avsallar mahallerine içme suyu getiren ASAT, Hocalar'da da 4,5 kilometrelik içme suyu hattı yaptı.

ASAT ekipleri, Saburlar Mahallesi'ne bir, İshaklı Mahallesi'ne 2,5, Türkler Mahallesi Kargı mevkisine ise bir kilometrelik yeni hat döşeyerek bölgenin içme suyu sıkıntısını sona erdirdi.

Türkler Mahallesi Bilaller mevkisinde 20 gün önce başlayan içme suyu hattı döşeme çalışmalarında da sona gelindi. Bölgeye 2 bin 200 metre yeni içme suyu hattı çekiliyor. Çalışmaların bir hafta içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Bu arada  ASAT hizmet birimi son 3 ayda Alanya'nın farklı bölgelerinden Alo 185'e gelen yaklaşık 3 bin içme suyu arıza şikayetine ve talebe cevap verdi.

Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, yaptığı açıklamada, içme suyu ve kanalizasyonla ilgili yatırımların belirlenen program dahilinde devam ettiğini söyledi.

İçme suyu yetersiz olan yerlere yeni hatlar döşeyerek sorunları çözdüklerini belirten Güney, "İncekum, Okurcalar ve Mahmutlar ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Buradaki hatların eski ve yetersiz olması nedeniyle sık sık sorun yaşanıyor. Bu bölgelerdeki sorunları da çözeceğiz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alanya'da Su Şebekeleri Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement