Alanyalı Taksiciden İnsanlık Dersi - Son Dakika
Güncel

Alanyalı Taksiciden İnsanlık Dersi

Alanyalı Taksiciden İnsanlık Dersi

Antalya’nın Alanya ilçesinde 20 yıldır yerleşik olarak yaşayan İngiliz vatandaşı 87 yaşındaki John Bell, geçirdiği rahatsızlık sonrası yatağa mahkum oldu.

03.03.2016 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçesinde 20 yıldır yerleşik olarak yaşayan İngiliz vatandaşı 87 yaşındaki John Bell, geçirdiği rahatsızlık sonrası yatağa mahkum oldu. Kimsesiz İngiliz Bell'in çaresizliğini öğrenen 20 yıllık dostu Taksici İbrahim Sulu ise, yaşlı adamın haline duyarsız kalmadı ve yardım elini uzattı.

20 yıl önce geldiği Alanya'ya hayran kalarak ev sahibi olan İngiliz vatandaşı 87 yaşındaki John Bell, kentte yaşamaya başladı. Kimsesi olmadığı için yalnız yaşayan Bell, kısa süre önce geçirdiği rahatsızlık sonucu felç kaldı. Yatağa bağımlı olan Bell'in durumunu öğrenen 20 yıllık arkadaşı Alanyalı Taksici İbrahim Sulu yaşlı adamı her gün ziyaret etmeye başladı.

ELLERİ İLE BESLİYOR

Beslenme ve diğer ihtiyaçlarını karşılayamayan Bell'in içler acısı durumuna kayıtsız kalamayan Sulu, Mahmutlar Mahallesi'ndeki evinde eşinin hazırladığı yiyecek ve içecekleri günde 3 defa Kale Mahallesi'nde yaşayan Bell'e ulaştırmaya başladı. Adeta insanlık dersi veren Sulu'nun örnek davranışı, ailesi ve çevresi tarafından takdirle karşılanıyor.

İbrahim Sulu İngiliz yetkilileri göreve davet ederek, "John'u 20 yıldan beri tanıyorum. Şuanda kendisi çok zor durumda ve bakacak kimsesi yok. Günlük 3 sefer ben Mahmutlar'dan yemek getiriyorum. Kendi devleti sahip çıkmıyor. Ben gerekli birçok yere başvurdun ve İngiliz Konsolosluğunu da aradım. Hiç bir yetkili yardımcı olmadı. Artık benim de dayanacak gücüm kalmadı. Hastanelere gönderdim onlar da kabul etmedi. Şu anda kendi evinde bu halde yalnız bir şekilde adeta ölümü bekliyor. Ben gelmesem 2-3 gün içinde eminim açlık ve susuzluktan ölecek. Çünkü suyunu ve ekmeğini ben veriyorum. Şuanda elimden geldikçe yardımcı oluyorum. Kendisinin bir erkek kardeşi varmış ama ona da 5 yıldır ulaşamıyor. Biz Alanya Kaymakamlığı'mızdan ve tüm yetkililerden bu konuda bir yardım bekliyoruz" dedi.

Yaşlı adamın içler acısı halinin ortaya çıkmasının ardından Alanya Kaymakamı Dr Hasan Tanrıseven'nin talimatıyla harekete geçen Alanya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri John Bell'in evine giderek incelemede bulundu.

Ancak Bell'in dün sabah saatlerinde yine kendisine yardım için giden taksici İbrahim Sulu tarafından yerde baygın vaziyette bulunduğu ve kaldırıldığı özel hastanenin yoğun bakım servisinde tedaviye alındığı öğrenildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alanyalı Taksiciden İnsanlık Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement