Alaplı Çevre Koruma Derneği'nin Eğitim Seminerleri Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Alaplı Çevre Koruma Derneği'nin Eğitim Seminerleri Sürüyor

Alaplı Çevre Koruma Derneği\'nin Eğitim Seminerleri Sürüyor

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Çevre Koruma Derneği tarafından ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullara yönelik eğitim seminerlerine başlandığı belirtildi.

05.03.2013 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Çevre Koruma Derneği tarafından ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullara yönelik eğitim seminerlerine başlandığı belirtildi.

Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullara yönelik "Temiz çevre, temiz gelecek" sloganıyla başlattıkları eğitim seminerlerine başladıklarını söyledi.

İlçe merkezinde Alaplı Atalay Lisesi, Alaplı Anadolu Lisesi, Alaplı İmam Hatip Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Karşıyaka İlkokulunda öğrencilere eğitim seminerleri verdiklerini belirten Türkyılmaz, "Alaplı çevre Koruma Derneği olarak çevre bilincini aşılamak amacıyla ilçe merkezi ve köylerimizdeki okullarımızdaki öğrencilerimize yönelik eğitim seminerlerimize başladık. Bu kapsamda ilçe merkezindeki Alaplı Atalay Lisesi, Alaplı Anadolu Lisesi, Alaplı İmam Hatip Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Karşıyaka İlkokulunda öğrencilere eğitim seminerleri verdik. Çevreye rastgele atılan çöpler maalesef çevremizi kirletiyor. Bu nedenle çevreyi kirletenleri uyarmamız gerekiyor. Atık pillerin geri dönüşüme mutlaka kazandırılması gerekmektedir. Gençlerin bu amaçla okullarında ve çevrelerinde düzenlenen kampanyalara destek vermesi gerekiyor, ayrıca suyu ekonomik olarak kullanmamız lazım" dedi.

Günlük yaşamdan canlı örnekler veren Türkyılmaz," İnsanlarımız

sigara izmaritlerini, çiğnedikleri sakızları yere atmakta,

çöpleri bilinçsizce çevreye attıklarını üzülerek görmekteyiz. Bunları önlemek için herkesin mücadele vermesi gerekiyor" diye konuştu.

İlçede

de bu tip sorunlar olduğuna değinen Türkyılmaz, "Alaplı çayının durumu yürekler acısı, aynı zamanda

çevreye verdiği zararda çok büyük, yetkililerimiz Alaplı çayının sağına ve solun ana kolektör kanal yapılarak köylerin ve mahallelerin lağım sularının direk Alaplı çayına akmasının önlenerek kirlenmeden arındırılması, Alaplı çayından su alan köy ve ilçemizin sağlık su içme, Alaplı çayında canlı varlıkların tekrar yaşayacak duruma gelmesi ve Alaplı çayında çocuklarımızın yüzmesi,eskiden olduğu gibi buğday yıkanır duruma gelmesini

bir an önce çözüm bulunması gerekmektedir" dedi - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaplı Çevre Koruma Derneği'nin Eğitim Seminerleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement