Alaplı Deresinde Kirlilik Alarmı - Son Dakika
Güncel

Alaplı Deresinde Kirlilik Alarmı

Alaplı Deresinde Kirlilik Alarmı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinden geçen deredeki kirlilik çevre katliamı boyutlarına ulaştı.

17.08.2014 09:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinden geçen deredeki kirlilik çevre katliamı boyutlarına ulaştı. Atıklar nedeniyle balıkların kaybolduğu ve suyun renginin sürekli değiştiği dere insan sağlığını tehdit ediyor.

Alaplı'da 22 köyün ve ilçe merkezinin su ihtiyacının giderildiği Alaplı deresinde suyun rengi atıklar nedeniyle sürekli değişiyor.

Alaplılı iş adamı Bülent Şenel, eskiden dereye baktıklarında büyük kefal balıkları gördüklerini belirterek şöyle konuştu: "Son zamanlarda dereye karışan atıklar nedeniyle balıklar kaybolmaya başladı. Derede çok ağır bir koku var. Köpük köpük dereye akan atıklar var. Zehirli bir madde ya da nasıl bir madde olduğuna yönelik bilgimizde yok. Bu atığın ve deredeki suyun incelenmesi gerekiyor."

Köylülerden Erol Çimen de deredeki suyun incelenmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Her sabah dere kenarına geldiğimizde balıkları büyük bir zevkle seyrediyorduk. Derenin yukarısında suya atık maddeler karışıyor. Bu balıkların kaybolmasına yol açtı. Bu suların incelenmesini istiyoruz." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alaplı Deresinde Kirlilik Alarmı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement