Alaplı-Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Tosun Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Alaplı-Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Tosun Açıklaması

ZONGULDAK (AA) – Alaplı-Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun, bu yıl bal rekoltesinin yüksek çıkmasını umut ettiklerini bildirdi.

19.05.2015 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZONGULDAK (AA) – Alaplı- Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun, bu yıl bal rekoltesinin yüksek çıkmasını umut ettiklerini bildirdi.

Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçiler tarafından fındık bahçelerinde atılan ot ilaçlarının, arı ölümlerine neden olduğunu belirtti.

Gezici arıcıların, organik tarım yapılan bölgelere sokulmayacağını ifade eden Tosun, şunları söyledi:

"Ziraat odasının arı yetiştiricilerine verdiği kurslar ve organik bal üretimine verilen desteklerden dolayı bu yıl bal rekoltesinin yüksek çıkmasını bekliyoruz. Özelikle organik bal üretimi Gümeli beldemizde yaygınlaşmaya başladı. Beldemizde 5 yıldır yapılan organik tarımla birlikte arı yetiştiricilerine organik bal üretimiyle ilgi verilen kovan desteği organik bal üretimini yaygınlaştırmıştır. Bu anlamda beldemize kesinlikle gezici arıcıları sokulmayacaktır. Arıcılar olarak en büyük sıkıntımız fındık bahçelerine atılan ot ilaçlarıdır. Yabani otların yok olması için atılan zehirli ilaçlar arıları öldürmektedir. İlçemizde bu konuyla ilgi sürekli bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Zehirli ilaçların atıldığı bahçelere baktığımızda arı ölümleriyle karşılaşıyoruz. Bununla ilgi köylerde bilgilendirme toplantılarına devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alaplı-Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Tosun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement