Alemdar: "Ösym Tercih Süresini Bir Hafta Daha Uzatmalı" - Son Dakika
Güncel

Alemdar: "Ösym Tercih Süresini Bir Hafta Daha Uzatmalı"

Alemdar: "Ösym Tercih Süresini Bir Hafta Daha Uzatmalı"

LYS'de yaklaşık 200 bin öğrencinin puanının hesaplanmadığı ile ilgili basında yer alan açıklamalar üzerine Uğur Dershaneleri Genel Müdürü Alparslan Alemdar, "Puan hesaplamalarında yapılan hata şayet doğruysa sıralamalar değişeceğinden,"...

23.07.2012 13:27

LYS'de yaklaşık 200 bin öğrencinin puanının hesaplanmadığı ile ilgili basında yer alan açıklamalar üzerine Uğur Dershaneleri Genel Müdürü Alparslan Alemdar, "Puan hesaplamalarında yapılan hata şayet doğruysa sıralamalar değişeceğinden, öğrencilerin tercih listesinde değişiklikler olacaktır. Bu nedenle ÖSYM tercih süresini bir hafta uzatmalıdır" dedi.

Liselerin Türkçe Matematik (TM) alanlarından mezun olan öğrencilerin Matematik Fen (MF) puanlarının, Sosyal Bilimler bölümlerinden mezun olanların da Türkçe Matematik (TM) puanlarının unutulup hesaplanmadığı iddialarının ardından konuyu değerlendiren Uğur Dershaneleri Genel Müdürü Alparslan Alemdar, "Bu bilgiler ne ölçüde doğrudur? Bunun ÖSYM tarafından bir an önce açıklanması ve konunun ivedilikle çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu gibi olaylar, ÖSYM'ye olan güvenin azalmasına neden olmaktadır ki buna hiç kimsenin hakkı olmadığını düşünmekteyim" diye konuştu.

Alemdar ayrıca, "LYS'de yaklaşık 200 bin öğrencinin puanının hesaplanmadığı konusu basınımızda yer almaktadır. Şayet bu bilgiler doğruysa, sıralamalar değişeceğinden, öğrencilerin tercih listesinde değişiklikler olabilecektir. Bu nedenle tercih süresinin bir hafta daha uzatılması, sağlıklı bir tercih için yararlı olacaktır. ÖSYM'ye tercih süresini bir hafta daha uzatmasını öneriyoruz" şeklinde konuştu.

Puan hesaplamalarıyla ilgili iddialar tartışılırken Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonucunda barajı aşan ve yerleştirme puanları hesaplanan adaylar için de tercih süreci bugün başlıyor. Tercih dönemi 3 Ağustos'ta son bulacak. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alemdar: 'Ösym Tercih Süresini Bir Hafta Daha Uzatmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement