Alhat: "Darbeciye asla zeytin dalı uzatmayız" - Son Dakika
Güncel

Alhat: "Darbeciye asla zeytin dalı uzatmayız"

Zeytin ve zeytinyağı sektörünün önde gelen merkezi Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, "Barışın simgesi olan zeytin dalını, darbecilere asla uzatmayız" dedi.

25.07.2016 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akhisar'ın darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren tek yürek olarak milli bir duruş sergilediğini söyleyen Alhat, sektörün de aynı duyarlılıkla hareket ettiğine dikkat çekti. Alhat, "15 Temmuz sabahında nasıl işimizin başındaysak, yine aynı şekilde işimizin başındayız. Ancak bir farkla. Bu kez bu onurlu duruşumuzu artırarak daha çok üretmek, daha çok yatırıma imza atmak, sektörü en yukarıya çıkarmak için daha çok çalışıyoruz. Bizi sevindiren ise tüm zeytin ve zeytinyağı sektörünün el birliği yapmasıdır" dedi.

Huzur ve barışın dünyadaki en önemli kavramlar olduğunu ifade eden Alhat, zeytin dalının da barışın simgesi olduğunu hatırlattı. Tankların önüne yatan, namlunun ucunda bir milimetre dahi kıpırdamayan, o silaha bakıp "vatan sağolsun" diyen, Türk Bayrağı'na sarılıp gücünü sadece ondan alan bir milletin, huzur ve barıştan başka bir arzusu olmadığını söyleyen Alhat, "Ancak şu kesin ki Türk milleti, barışın simgesi olan zeytin dalını asla darbecilere uzatmayacaktır. Çünkü onlar buna layık değil. Kendi insanına, kendi Meclis'ine ateş eden, bomba atan hiç kimse cezasız kalmamalı" diye konuştu.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin açıklamasını ise "şaşırtıcı" bulmadıklarını söyleyen Alhat, "Zaten Türkiye'nin hak ettiği notları hiç bir zaman vermedi. Ön yargısı her zaman mevcuttu ve bu yüzden bizi yine şaşırtmadı. S&P'nin kendisi kredisini bitirdi. Ciddiye almıyoruz. Normal bir kredi derecelendirme kuruluşu, böyle bir kararı ancak 1-1.5 ay içinde verebilir. Çünkü bu bir ölçüm işi ve ekonomik değerleri bir kaç dakika içinde okuyup not verilemez" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alhat: 'Darbeciye asla zeytin dalı uzatmayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement